măgura cisnădie joacă joi, în cupă, la tg. jiu - se anunță un duel strâns pentru sferturi

În optimile Cupei României, Măgura Cisnădie va juca joi, 23 februarie, de la ora 18.00, în deplasare, cu CSM Tg. Jiu, echipa revelație a campionatului intern.

Meciul dintre CSM Tg. Jiu și Măgura Cisnădie de joi se anunță unul foarte echilibrat și deschis oricărui rezultat. Cele două echipe sunt vecine de clasament în campionat, unde Măgura este pe 9, cu 19 puncte, iar Tg. Jiu pe 10, cu 18 puncte, gorjencele având un meci mai puțin disputat. Pentru că a jucat sezonul trecut în cupele europene, trupa lui Alex Weber a fost direct calificată în optimi, în timp ce CSM Tg. Jiu a trecut în turul 1 de SCM Craiova, scor 36-31. În campionat, în octombrie, la Tg. Jiu, CSM a câștigat cu 29-28 (17-11).

Conform regulamentului cupei, în turul 2 se joacă un singur meci eliminatoriu, pe terenul primei echipe extrase din urnă. În caz de egalitate după 60 de minute, se trece direct la executarea aruncărilor de la 7 metri.

Echipa lui Alex Weber vine după un rezultat foarte bun obținut în campionat, un succes acasă, 25-22 cu Gloria Buzău, care dă îi moral. Vor lipsi în continuare Abed Kader și Mitrache, care sunt accidentate.

După patru ani consecutivi în cupele europene, Măgura are un recul în acest sezon. Cisnădie mai poate ajunge în cupe doar dacă va juca finala cupei, cu CSM București.

Echipa câștigătoare din disputa de joi, de la Tg. Jiu, se va califica în sferturile de finală, care sunt programate pe 9 martie. Final Four-ul cupei este programat pe 20/21 mai, într-o locație care va fi stabilită de Federație. Câștigătoarea cupei se califică în sezonul viitor al EHF European League. În cazul în care câștigătoarea Cupei României este și câștigătoarea Ligii Naționale, finalista Cupei României va avea drept de înscriere în EHF European League. Cum CSM București este distanțată în campionat și este și calificată în sferturile cupei și este mare favorită la cucerirea trofeului, este foarte probabil ca în acest sezon, finalista Cupei României să ajungă în cupele europene.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu