Îngrijorări spulberate la Școala Finlandeză din Sibiu. Nu se transformă în școală de meserii - ”Nu este niciun motiv de temere”

Școala Româno-Finlandeză ERI Sibiu a început în perioada pandemiei o colaborare cu grupul educațional elvețian winsedswiss. Această fuziune a trezit în rândul mai multor părinți teama că specificul școlii se va schimba, însă acest lucru nu se va întâmpla, conform conducerii școlii. 

Școala Româno-Finlandeză din Sibiu nu își va schimba tipologia din cauza colaborării cu grupul elvețian, iar aceasta va menține și va dezvolta în continuare sistemul de învățare finlandez. „Specificul școlii nu se schimbă. Intrarea într-o colaborare cu grupul educațional elvețian winsedswiss a început chiar în anii pandemiei, deci nu este o noutate faptul că noi am intrat în această colaborare și acum ne dorim să dezvoltăm proiectul mai departe, așa cum a fost și până acum. Grupul educațional winsedswiss are licență de la EHL de la Lausanne pentru ospitalitate și manager hotelier și tot ce ține de zona asta și au dezvoltate unități care școlarizează studenții în Oradea, Brașov și București. Nu avem de gând să deschidem la Sibiu în următoarea perioadă o astfel de școală” ne-a spus Daniela Pitariu, director general ERI. 

Sistemul educațional se va afla într-o continuă dezvoltare, dar va funcționa în continuare pe sistemul finlandez care înseamnă adaptare și flexibilitate. „Încercăm să îi orientăm vocațional pe copii în aș găsi drumul conform aptitudinilor proprii și a zonei în care consideră că se regăsesc cel mai mult. Nu se schimbă specificul școlii, ea rămâne româno-finlandeză. Noi dorim să aplicăm cât mai mult principiul finlandez care înseamnă adaptare și flexibilitate” a mai spus sursa citată. 

Îngrijorări spulberate la Școala Finlandeză din Sibiu. Nu se transformă în școală de meserii - ”Nu este niciun motiv de temere”
Sursă foto: facebook/ Gradinita si Scoala Finlandeza ERI Sibiu

Părinții au fost îngrijorați de apariția unor schimbări 

Părinții au avut câteva nelămuriri în ceea ce privește viitorul școlii, însă motiv de îngrijorare nu ar trebui să existe după cum ne-au transmis reprezentanții acesteia. „Părinții nu au știu foarte clar la momentul la care li s-a făcut această comunicare ce să creadă sau ce se va întâmpla și le-a fost teamă, probabil pentru că în alte situații s-a întâmplat să se impună sau să se schimbe ceva în școală, să se schimbe ceva la partner în momentul unei fuziuni. Lucrurile dacă nu au fost suficient de bine clarificate în cadrul mai multor întâlniri pe care le-am avut de-a lungul timpului, probabil că se vor clarifica pe parcurs. Nu este niciun motiv de temere pe această zonă. Pe măsură ce lucrurile merg înainte, părinții vor vedea că lucrurile evoluează în direcția pe care am pornit noi și pe metodologia de inspirație finlandeză pe care ne-am construit tot conceptul” a mai spus Daniela Pitariu, director general ERI. 

Fuziunea realizată între Școala Româno-Finlandeză ERI Sibiu și grupul educațional elvețian winsedswiss are ca scop sprijinirea reciprocă și susținerea proiectelor care se vor realiza de către cei doi parteneri. 

 

Ultima oră

Comentariul meu