viorel hizo știe cum poate ieși fc hermannstadt din impas - ”victorie după o perioadă neagră”

Fostul antrenor al Interului Sibiu, Viorel Hizo (76 de ani) este o prezență constantă în tribunele Stadionului Municipal, unde susține echipa pregătită de Marius Măldărășanu. ”Dulăul” a jucat ca portar la ligile 2 și 3, la ASA Sibiu, în perioada 1964-1974, timp în care se  ocupa de export la Textila Cisnădie, o fabrică renumită în  Europa. Hizo și-a început cariera de antrenor în Sibiu, unde a pregătit pe Inter Sibiu în perioada 1991-1993. În 1991 a câștigat cu echipa sibiană Cupa Balcanilor, singurul trofeu câștigat de o echipă românească după Revoluție.  Ca antrenor a contabilizat 40 de meciuri internaționale și niciodată n-a fost învins pe teren propriu, deși a avut adversari redutabili.

Viorel Hizo a discutat cu Ora de Sibiu despre situația de la FC Hermannstadt, subliniază că șocul depunctării este unul dificil de depășit de oricare echipă și cere fanilor sibieni să fie alături de trupa lui Marius Măldărășanu, pentru a depăși acest hop.  ”Există un șoc normal, care era previzibil, ținând cont de penalizarea echipei cu cele 9 puncte. Acest lucru a contat mult și pentru orice echipă este greu să treacă prin astfel de momente. Alții își revin greu, alții poate nu își revin deloc, asta trebuie să înțelegem cu toții. Echipa a jucat și a făcut-o foarte bine și să ținem cont că 5 ani a jucat numai în deplasare și deloc acasă. Eu mă aștept ca publicul sibian să fie în număr mare la meciurile care urmează, să realizăm că un rezultat pozitiv se poate obține cu echipa, staff-ul tehnic și publicul din localitate”.

”Echipa a jucat și a avut rezultate bune”

Reputatul tehnician este convins că prima victorie din acest an ar descătușa echipa lui Marius Măldărășanu și lucrurile vor reveni la normal pe malul Cibinului. ”Nu mă uit individual la vreun jucător, mă uit la echipă și îmi fac calcule, sigur cum face orice fost antrenor și mă gândesc cum aș fi făcut eu în alte situații. Cred că la următorul joc acasă, cu U Cluj, Stadionul Municipal o să fie plin și fanii vor susține echipa pentru a obține o victorie după o perioadă neagră și astfel să intre pe un făgaș normal. Echipa a jucat bine și a avut rezultate foarte bune, era în lupta pentru play-off dacă nu exista această depunctare. Noi trebuie să fim alături pentru a o susține și a o face să joace la fel ca înainte și astfel să treacă peste acest handicap.”

viorel hizo știe cum poate ieși fc hermannstadt din impas - ”victorie după o perioadă neagră”

 

”Sibiul poate să treacă peste impas”

Refacerea moralului echipei este prioritar în aceste zile, în care are nevoie mai mult ca niciodată de susținerea publicului sibian.  ”Noi trebuie să înțelegem că din punct de vedere moral asta e de făcut. Sunt convins că Marius Măldărășanu își face bine treaba, clubul și Dani Coman, susținut de cei doi patroni care finanțează echipa, vor putea să treacă peste acest impas. Degeaba vorbim acum de tehnică și tactică, nu își are rostul! Trebuie un tot unitar care să lupte pentru victorie și atunci toate vor reveni pe făgaș normal. Trebuie să te duci si să te bați și la Sfântu Gheorghe. Nu niciun meci nu este ușor, niciunul nu seamănă cu altul, trebuie să încerci să lupți, să fie coeziune între jucători și ei să aibă încredere că fanii sunt alături de ei” a precizat Viorel Hizo.

”Interesul clubului este prioritar”

Jucătorii sibieni au fost ofertați în această iarnă de cluburi din străinătate, însă ”Dulăul” crede că interesul clubului FC Hermannstadt este prioritar. Iar interesul Sibiului a fost în iarnă să își păstreze jucătorii de valoare.  ”Trebuie să primeze interesul clubului. În primul rând, clubul dacă este interesat să vândă și dacă era o situație în care depindea de acei bani din transferuri, atunci putea  să o facă, dacă nu, aceasta este o opțiune pe care fiecare o are. Interesul clubului este prioritatea numărul unu în aceste momente. Apoi, ca să faci un transfer, mai există și jucătorul, nu îl putem omite, este și alegerea lui și fiecare își asigură viitorul cum știe mai bine” explică fostul mare antrenor al Interului Sibiu.

viorel hizo știe cum poate ieși fc hermannstadt din impas - ”victorie după o perioadă neagră”

 

”De la Inter încoace, nu am mai avut jucători la națională”

În special, cei doi ”internaționali, Raul Opruț și Daniel Paraschiv au făcut ca după decenii, Sibiul să aibă din nou jucători la echipa națională. ”Există lucruri pozitive și negative, convocarea la națională te poate duce uneori să nu mai ai același randament. Referitor la Opruț  și Paraschiv, de mult timp Sibiul  nu a mai avut jucători la lotul național, cred că de la Inter încoace, când erau mulți convocați, nu am prea mai avut. Este meritul jucătorilor și al lui Măldărășanu” a subliniat ”Dulăul”.

Între 2014 și 2017, Viorel Hizo a trecut cu bine peste un cancer la colon și alte intervenții grele la tiroidă, colecist, ochi, genunchi și creier, pe care le-a suportat exclusiv în România.

CV VIOREL HIZO:

s-a născut pe 6 februarie 1947 la Sibiu

a fost portar la echipa ASA Sibiu între 1964-1974

debutul ca antrenor s-a consemnat pe 20 februarie 1990 la U Cluj – Inter Sibiu 0-0

s-a retras din activitate pe 30 mai 2013, în meciul Rapid – Ceahlăul 2-0

în carieră a antrenat: Inter Sibiu (1990-1991, 1992-1994), Rapid (1993-1995, 1995-1996, 2001-2002, 2003-2004, 2008-2010), FC Național (1994-1995), FC Brașov (1995-1997), Dinamo (1997-1998), Ceahlăul (1998-2001, 2002-2004, 2007-2008, 2012-2013), Farul (2002-2003), Pandurii (2005-2006), FC Vaslui (2006-2007, 2008-2009, 2010-2013)

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. “debutul ca antrenor s-a consemnat pe 20 februarie 1990”. Gresit! Viorel Hizo (principal) si Marian Bondrea (secund) au promovat cu Inter Sibiu in Divizia A (cum se numea atunci prima liga) in 1988.