Putin, discurs halucinant la un an de la începerea invaziei din Ucraina - “Ei au început războiul, iar noi am folosit forța pentru a-l opri”

Vladimir Putin crede că Rusia poate produce totul pe cont propriu, așa cum a făcut-o în perioada sovietică. În discursul său de marți l-a invocat inclusiv pe Stalin.

Putin a sugerat că Rusia poate produce arme și echipamente mai bune decât Occidentul doar prin propria producție industrială, transmite Mediafax.

Putin spune că băncile rusești sunt stabile și că Moscova nu are nevoie să împrumute bani suplimentari din străinătate.

El spune că inflația în Rusia va fi de 4% – mai mică decât în Occident.

„Nu trebuie să cerem bani din străinătate”, a spus el.

El spune că țara ar trebui „să nu repete greșelile trecutului” și „nu ar trebui să încerce să își distrugă” propria economie.

El adaugă că Rusia are „tot” de ce are nevoie pentru a continua dezvoltarea țării, susținând că unele sectoare au crescut în dimensiune, dând ca exemplu piața imobiliară, precum și sectorul agricol.

El spune că Occidentul este responsabil de prăbușirea propriilor sectoare energetice prin sancționarea companiilor și persoanelor legate de Rusia. „Occidentul a început nu doar o agresiune militară și informațională, ci și una economică. Dar nu au avut succes în niciunul dintre aceste domenii. Inițiatorii acestor sancțiuni se pedepsesc pe ei înșiși, au provocat o creștere a prețurilor în propriile țări, închideri de fabrici, prăbușirea sectorului energetic.”

El a spus că aceștia le spun în mod fals propriilor cetățeni că Rusia este de vină.

„Toate sancțiunile sunt doar un mijloc, dar obiectivul este de a-i forța pe cetățenii noștri să sufere – aceasta este abordarea lor umanistă”, spune el.

Nu au avut succes, iar guvernul a cheltuit 3 miliarde de ruble în măsuri de stabilizare a economiei, a spus Putin.

El spune că PIB-ul rusesc s-a redus cu 2,2%.

Firmele rusești și-au reconstruit lanțurile de aprovizionare, iar Moscova construiește noi sisteme de plată și o nouă arhitectură financiară cu alte țări, spune el.

În altă ordine de iddei, președintele rus a anunțat un fond special de stat pentru familiile rușilor care au murit în război. „Înțeleg cât de greu este acum pentru soțiile, fiii, fiicele soldaților căzuți la datorie, pentru părinții lor, care au crescut apărători demni ai Patriei”, a spus Putin în fața parlamentarilor ruși.

Rusia va continua să „implementeze cele mai recente tehnologii” pentru a-și îmbunătăți armata, a spus președintele rus, care a adăugat că unele tehnologii militare „depășesc deja parametrii echipamentelor occidentale”.

Președintele rus explică faptul că obiectivul țării este de a „crea o producție de masă” a acestor arme folosind propriul model de bază industrială și științifică.

„Avem tradiții foarte lungi în materie de producție de arme și de fabricare a armelor și tot ce trebuie făcut pentru victorie”, spune el.

Remarcile sale au fost întâmpinate cu aplauze din partea elitei țării. În filmări apar și membri ai parlamentului care par să fie somnoroși.

Ultima oră

Comentariul meu