primăria vinde terenuri în cartierul tineretului - prețul pe metru pătrat s-a dublat în ultimii doi ani
foto: arhivă

Sibienii care și-au construit locuințe pe terenurile din Cartierul Tineretului, acordate cu titlu gratuit de primărie, au posibilitatea să le cumpere odată cu finalizarea construcțiilor. În fiecare an, prețul metrului pătrat se modifică. În acest sens, consilierii locali vor vota, în ședința de la finalul lunii februarie, prețul de vânzarea valabil în acest an. 

Un evaluator autorizat, angajat de Primăria Sibiu, a stabilit prețul pentru un metru pătrat de teren în Cartierul Tineretului. Prețul se modifică anual, iar în acest an valoarea a fost stabilită la 124,75 de euro pe metrul pătrat plus TVA, echivalentul în lei la cursul BNR la data încheierii contractului. În anul 2021, de exemplu, prețul pe metrul pătrat era 55,74 de euro. Deși valoarea s-a dublat, prețurile sunt în continuare accesibile. 

Valoarea urmează a fi aprobată și de consilierii locali, în ședința de la finalul lunii februarie. 

Terenurile din Cartierul Tineretului sunt acordate cu titlu gratuit celor care construiesc aici o casă și apoi luate în concesiune. Dar, tinerii care doresc să devină proprietari și pe terenul pe care au construit, îl pot cumpăra de la Primărie. De la data la care s-a hotărât că terenurile pot fi vândute, după terminarea construcției, Primăria Sibiu a încheiat 48 de astfel de tranzacții. 

Ultima oră

Comentariul meu