păstrăvăriile din sibiu nu sunt afectate de focarul de septicemie de la cârțișoara – patronii răsuflă ușurați: ”am scăpat cu bine”
foto: arhivă

La începutul lunii februarie un focar de septicemie a fost descoperit la păstrăvăria Laita din Cârțișoara. Acest lucru i-a afectat atât pe clienți, cât și pe producătorii din acea zonă, deoarece până anul viitor la păstrăvăria Laita nu se va mai putea cumpăra pește. Însă, restul păstrăvăriilor din Sibiu susțin că nu au probleme. 

Restul păstrăvăriilor din Sibiu ne-au mărturisit că în această perioadă oamenii au venit în continuare să cumpere pește, însă întrebările despre focar au fost prezente. „Pe noi nu ne-a influențat deloc, chiar am avut un control săptămâna trecută de la ANSVSA și totul a fost bine. Oamenii întreabă dacă avem probleme, imediat se uită la bazin să vadă dacă este totul bine, întreabă dacă sunt probleme cu peștii. Ei sunt departe de noi, dacă eram în împrejurimi se putea să avem probleme, de exemplu puteau păsările să meargă și să mănânce un pește de acolo și veneau aici și mușcau alt pește, putând astfel să transmită virusul, dar noi suntem la distanță și nu se întâmplă” ne-a spus Mircea Neagoe de la păstrăvăria Neagoe. 

Citește și: Focar de septicemie la păstrăvăria Laita din Cârtișoara – Toți peștii vor fi uciși

Pentru perioada ce urmează, producătorii nu se gândesc să mărească prețurile. „Deocamdată nu creștem prețurile, noi depindem de hrană pe care o cumpărăm, dacă ea rămâne la prețurile care sunt acum, nu creștem prețurile. În momentul în care crește prețul la hrană nu avem ce face” ne-a spus Constantin de la păstrăvăria Gura Râului. 

Prețurile pentru păstrăv încep de la 25 de lei kilogramul și pot ajunge până la 52 de lei. La Păstrăvăria Neagoe un kilogram de păstrăv este 27 lei, iar la păstrăvăria de la Gura Râului, unde kilogramul de păstrăv costă 25 lei.

Citește și: Păstrăvăria din Cârțișoara, ruinată de focarul de septicemie – Se redeschide cel mai probabil anul viitor – „Excludem posibilitatea unei mâini criminale”

 

Ultima oră

Comentariul meu