Trei lucruri prin care verifici cât de eficientă mai este izolația locuinței tale

Simți că izolația termică a locuinței tale nu îți mai îndeplinește așteptările? Iată trei moduri practice prin care poți să verifici dacă mai funcționează termoizolația locuinței tale.

  1. Umiditatea

Unul dintre primele semne pe care locuința le prezintă în contextul unei izolații precare este aspectul umidității. Pe cât de important este să păstrăm căldura înăuntru și frigul în afara locuinței, pe atât de important este însă să nu permitem umidității din exterior să pătrundă în pereții locuinței. O izolație corespunzătoare și eficientă îți asigură o barieră pentru infiltrațiile nedorite în perete. Infiltrațiile de apă în pereți pot cauza probleme semnificative atât în sănătatea locuitorilor cât și în bugetul locuinței.

  1. Verifică îmbinările

Un alt mod prin care poți „testa” eficiența izolației locuinței tale este verificarea îmbinărilor. Trebuie să fie verificat pe unde se pierde căldura. Dacă atunci când te apropii de ușă sau de geam simți un fior de aer rece, este foarte probabil ca izolația din zona îmbinărilor să fie deficitară. Prin izolarea corespunzătoare a acestor zone, poți reduce semnificativ cantitatea de aer rece care pătrunde în locuința ta. De asemenea, locuința poate deveni cu 25% mai eficientă din punct de vedere termic.

  1. Verifică colțurile

Și nu în ultimul rând, nu uita să verifici colțurile ca să vezi dacă se simte diferența de temperatură. Dacă între centrul și colțul camerei simți o diferență semnificativă de temperatură, e foarte probabil ca izolația casei tale să nu mai fie în cea mai bună formă a ei. Într-o locuință unde există o termoizolare eficientă, căldura se disipă uniform și nu se pierde prin pereți, lăsând colțurile camerei reci în comparație cu restul camerei.

Detectarea unei izolații precare poate da răspuns anumitor întrebări pe care le avem, precum creșterea semnificativă a facturilor de energie, diferențele mari de temperatură între camere sau chiar umiditatea nou-apărută în locuința ta.

Schimbarea izolației în acoperiș este atât eficientă cât și recomandată atunci când pierderile de căldură sunt mari.

Dacă te-ai convins că e momentul unei izolații noi, recomandarea noastră este să încerci spuma poliuretanică pentru a beneficia de:

  • temperatură constantă a locuinței, atât iarna cât și vara,
  • reducerea pierderilor de căldură,
  • blocarea pătrunderii umidității.

De asemenea, spuma poliuretanică are o durată de viață lungă, motiv pentru care nu va mai trebui să te îngrijorezi de izolație pentru o perioadă îndelungată.

Acum, că ai verificat și ai considerat că trebuie să schimbi vechea izolație, este pregătit să te apuci de lucru?

Nu ezita să ne contactezi. Ne găsești pe isorihner.ro. Te ajutăm cu tot ce trebuie!

Ultima oră