Dacă până acum am fost obișnuiți să vedem curățătorii de haine, Iulian Tița a venit cu o idee inedită pentru sibieni, și anume o curățătorie de pantofi. Aceasta se află pe Strada Cetății la nr. 22 și oferă pantofilor o îngrijire „ca la carte”, folosind numai soluții și aparatură specială.

Shoes Time este o companie de prestări servicii de curățare și întreținere profesională a încălțămintei precum polișarea și igienizarea acesteia și nu numai. Deschisă acum o lună, curățătoria este singura de acest tip din Sibiu. La curățătorie se folosește tehnologie bazată pe un generator de abur profesional și puternic, pentru curățarea exterioară și internă a pantofilor, dar și a altor categorii de produse precum jachete sau geci de piele, căști de protecție moto sau ski, echipamente și accesorii diverse.

VIDEO - Shoes Time, prima curățătorie modernă de pantofi din Sibiu

Ideea afacerii i-a venit lui Iulian când era la facultate pentru că își dorea să aibă pantofii curați și igienizați, dar nu dorea să îi strice în mașina de spălat. „Eram în anul doi de facultate și țin minte că mă plimbam printr-un centru comercial din Sibiu și mă gândeam cum ar fi să existe cineva care să îți curețe într-un mod profesional pantofii. Eu mi-am dorit să îmi întrețin și să îmi îngrijesc încălțămintea într-un mod corespunzător, nu să o iau, să o arunc pur și simplu în mașina de spălat și să aștept un rezultat. Rezultatele sunt estetice, sunt curați, dar încălțămintea poate fi stricată în mașina de spălat” ne-a spus Iulian.

VIDEO - Shoes Time, prima curățătorie modernă de pantofi din Sibiu

Soluții și aparatură speciale pentru curățarea pantofilor

În procesul de curățare, Shoes Time, folosește doar detergenți speciali care nu dăunează încălțămintei, precum soluții de protecție, de curățare sau de întreținere. Shoes Time folosește o gamă variată de produse calitative pe bază de ceară de albine, uleiuri de nurcă și migdale pentru aplicarea unui strat de protecție natural cu un luciu specific în cazul cerii de albine, iar uleiurile ajută la hidratarea pielei  pentru a avea un aspect cât mai natural. Vremea umedă nu mai reprezintă o problemă, deoarece încălțămintea este pulverizată cu o soluție de protecție care ajută la impermeabilizarea încălțămintei dar și în protejările de alte pete.

Aparatul pe care Iulian îl folosește la curățarea pantofilor este adus din Italia și este un sistem profesional pentru curățare și igienizare care poate distribui abur și detergent cu perii speciale,  poate dizolva și îndepărta murdăria și petele mai încăpățânate de pe suprafață pentru rezultate excelente. Iar după procesul de curățare, uscarea are loc într-un cuptor special care menține temperatura constantă la 36 de grade pentru a menține flexibilitatea materialului. După uscare, încălțămintea este ozonificată pentru dezinfecția totală.

Prețuri accesibile și oferte pentru clienții fideli

Procesul de curățare al unei perechi durează între 30 și 40 de minute, iar gradul de murdărie poate influența atât timpul, cât și costul. Pentru fiecare produs curățat, Iulian a stabilit niște prețuri standard, de exemplu, pentru Adidasi, prețul standard este de 35 de lei, iar pentru încălțăminte mixtă din piele și textil este de 40 de lei. În funcție de gradul de murdărie, prețul poate varia cu până la 20% din valoarea unitară.

VIDEO - Shoes Time, prima curățătorie modernă de pantofi din Sibiu

Pentru că vrea să încurajeze ecologizarea, Iulian a venit cu o ofertă pentru clienții săi. Pentru utilizarea de 5 ori a aceeași cutie în care ți-a oferit pantofii la prima curățare primești curățarea și igienizare al oricărui tip de încălțăminte însoțit de un produs de întreținere pentru acasă la alegere din gama Saphire, iar pentru cei care folosesc de 10 ori aceeași cutie în care ți-a oferit pantofii la prima curățare primești curățare și igienizare la alegere a oricărui tip de serviciu de companie, însoțit de un kit de întreținere al încălțămintei pentru acasă în valoare de 250 lei. Prin oferirea kit-ului, Shoes Time susține întreținerea făcută corect acasă.

Pe viitor, Iulian se gândește să mai facă astfel de oferte, dar și diferite activități prin care să ajute societatea, pentru că așa cum susține el „Avem o singură planetă și e de datoria noastră să o menținem sănătoasă și în siguranță!”. Pași de curățare, dar și ofertele Shoes Time pot fi urmărite și pe site-ul lor.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European – Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020 Axa Prioritară 6: Educație și competențe / Creșterea numărului absolvenților de învățământ terțiar universitar și non-universitar care își găsesc un loc de muncă urmare a accesului la activități de învățare/ cercetare/ inovare la un potențial loc de muncă, cu accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI / Schema de ajutor de minimis Innotech Student – POCU 2014-2020, AP6, OS 6.13

VIDEO - Shoes Time, prima curățătorie modernă de pantofi din Sibiu


Titlu proiect este „SMART INNOBUSINESS – Sprijin pentru antreprenoriat și dezvoltare de afaceri inovative” Cod proiect: POCU/829/6/13/140563. Beneficiar: Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu Perioada de implementare – 30 decembrie 2021 – 29 decembrie 2023
Beneficiar al ajutorului de minimis : SC SHOES TIME SERVICES S.R.L.

Ultima oră

Comentariul meu