firmă din cristian, amendată pentru că vindea accesorii contrafăcute pentru camere „gopro” 
Sursa: unsplash.com

O firmă cu sediul în Cristian, județul Sibiu, a fost amendată de inspectorii din cadrul Biroului Vamal Sibiu, pentru că vindea accesorii contrafăcute pentru camere „GoPro”. Acestea au fost descoperite odată cu verificarea unui container sosit din China. 

„În data de 07.02.2023, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Interior Sibiu – Direcţia Regională Vamală Braşov , au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparţinând unei societăţi comerciale cu sediul în localitatea Cristian, jud. Sibiu şi aveau o valoare declarată în vam de 7.714 RON”, se arată într-un comunicat de presă al Biroului Vamal de Interior Sibiu.

Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit în fapt, 200 seturi de accesorii din material plastic pentru camere video „GoPro”. Având în vedere faptul că bunurile erau susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru marca menționată, autoritatea vamală a reținut bunurile și a informat reprezentantul titularului mărcii pentru care a fost depusă cerere de intervenție.

„În data de 13.02.2023 reprezentantul titularului mărcii „GoPro” a confirmat suspiciunea inspectorilor vamali, informând că bunurile sunt contrafăcute și solicitând distrugerea acestora conform articolului 23 din Reg UE 608/2013”, se mai arată în comunicat.

Marfa urmează să fie distrusă. Totodată, autoritatea vamală a aplicat în acest caz și o sancțiune contravențională, amendă care a fost achitată. Valoarea bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţ de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 90.400 RON.

Sursa: Agerpres

Ultima oră

Comentariul meu