Primul Ministru, Nicolae Ciucă, a vizitat joi fabrica Scandia din Sibiu - ”Este modelul de business pe care Guvernul îl încurajează”
FOTO: arhivă

După ce a vizitat șantierul Aeroportului (DETALII AICI), premierul României a ajuns joi în periplul său prin Sibiu, la fabrica Scandia. Ciucă a spus la final că aceasta este un model de business pe care Guvernul îl încurajează. El a spus că modelul fabricii care are o tradiție de 100 de ani dorește să fie replicat de mediul de afaceri.

„Am vizitat Scandia Sibiu, companie românească cu o tradiție de 100 de ani și angajator important ce oferă peste 1.000 de locuri de muncă. Producția de peste 40.000 de tone de alimente anual, realizată cu tehnologie și echipamente moderne arată că producătorii români sunt în măsură să asigure produse de calitate atât pentru piața internă, cât și pentru export, și să fie parteneri ai Guvernului în efortul comun de a garanta siguranța alimentară cetățenilor români. Această societate este un model de business pe care Guvernul îl încurajează și care îmi doresc să fie replicat de mediul de afaceri”, scrie pe Facebook Nicolae Ciucă.Primul Ministru, Nicolae Ciucă, a vizitat joi fabrica Scandia din Sibiu - ”Este modelul de business pe care Guvernul îl încurajează”
Premierul afirmă că a fost „impresionat de preocuparea pentru inovare și pentru investițiile în preluarea noilor tehnologii, ceea ce garantează calitatea produselor și asigură un viitor de succes acestei companii românești”.Primul Ministru, Nicolae Ciucă, a vizitat joi fabrica Scandia din Sibiu - ”Este modelul de business pe care Guvernul îl încurajează”
„Mă bucur că Scandia Sibiu se dezvoltă de la an la an, atât prin deschiderea sau preluarea unor noi unități în țară, dar și în afara granițelor. Inclusiv în ultimii ani, marcați de pandemia COVID și de crizele generate de războiul din Ucraina, compania și-a extins portofoliul, ceea ce înseamnă că accesul la programele europene și soluțiile guvernamentale de susținere a investitorilor produc efecte. Guvernul României susține eforturile producătorilor români de a se extinde pe piețele europene dar și pe cele din zonele economiilor emergente. Măsurile de plafonare și compensare a prețului la energie, care ajută întreaga economie, dar și cele destinate industriei alimentare – precum fondurile puse la dispoziție pentru dezvoltarea capacităților de producție, pentru retehnologizare – vin să susțină industria alimentară și agricultura românească, domeniu cu mare potențial pentru România”, încheie Ciucă.

Ultima oră