primăria vine cu explicații după lucrările de mântuială de pe strada litovoi vodă - ”sunt lucrări provizorii”

În cartierul Ștrand, pe strada Litovoi Vodă, au apărut mai multe probleme după o asfaltare necorespunzătoare. Primăria susține că aceste lucrări sunt provizorii.

În 14 februarie, Ora de Sibiu a publicat un articol referitor la situația străzii Litovoi Vodă din cartierul Ștrand acolo unde, potrivit locatarilor, lucrările de plombare a străzii s-au realizat în mod necorespunzător. La scurt timp după lucrările efectuate în data de 2 februarie, asfaltul recent turnat s-a desprins și este împrăștiat pe toată suprafața carosabilului.

primăria vine cu explicații după lucrările de mântuială de pe strada litovoi vodă - ”sunt lucrări provizorii”

Răspunsul oficial al Primăriei Sibiu

Răspunsul oficial al primăriei a venit la scurt timp, susținând faptul că acestea sunt doar lucrări provizorii, iar mixtura folosită pe timpul iernii nu este la fel ca cea folosită în sezonul cald. „În perioada iernii, respectiv când temperatura la sol este mai mică de 5 grade Celsius, lucrările de întreținere de urgență (plombe) ale drumurilor asfaltate nu se pot efectua cu asfalt cald, ci doar cu mixturi stocabile (la rece). Acestea sunt lucrări provizorii care, în condițiile specifice iernii (îngheț-dezgheț repetat, împrăștierea materialului antiderapant pentru deszăpezire), nu rezistă în timp. Intervențiile de urgență la drumuri realizate în sezonul rece vor fi refăcute în primăvară, atunci când temperaturile vor permite utilizarea asfaltului la cald. Acesta este cazul și pe str. Litovoi Vodă” transmit reprezentanții Primăriei.

Citește și: Lucrare de mântuială pe Strada Litovoi Vodă din Ștrand – Locatarii sunt nemulțumiți: “Bani aruncați, nu au rezolvat nimic”

Ultima oră

Comentariul meu