măgura cisnădie, de acord cu mărirea numărului de echipe în campionat - antrenorul alexandru weber: ”suntem pentru 16 echipe”

Federația Română de Handbal își dorește să mărească din sezonul viitor numărul de echipe la 16, față de 14 câte sunt acum în primul eșalon, iar Măgura Cisnădie susține această idee. 

Dacă se va modifica numărul de echipe la următoarea ședință a Consiliului de Administrație, din luna martie, din sezonul viitor handbalul românesc va avea câte 16 echipe în Ligile Naționale, atât la feminin cât și la masculin. În mediul online a apărut un mod de desfășurare cu 2 serii a câte 8 echipe, iar primele 4 clasate din fiecare grupă, după meciuri tur-retur, s-ar califica în play-off, iar celelalte 4 în play-out. Apoi din nou se vor juca partide tur-retur, dar fără a mai înfrunta echipele cu care te-ai întâlnit în primele grupe. În total ar rezulta 22 de partide față de 26, câte sunt în actualul sistem cu 14 echipe.

Tehnicianul Cisnădiei, Alexandru Weber susține mărirea numărului de echipe în Liga Florilor, dar fără a se mări și numărul de jocuri. ”Și Măgura este pentru 16 echipe, depinde de sistemul pe care îl va alege  Consiliul de Administrație pentru disputarea campionatului. Noi suntem pentru mărirea numărului de echipe. Dar, dacă ar fi sistem campionat normal, tur-retur, știu ce greu este, pentru că am jucat ultimii patru ani în cupele europene. Aș opta pentru cele 2 grupe, urmate apoi de play-off și play-out. Federația ne-a întrebat care este poziția noastră și urmează să trimitem și răspunsul nostru oficial” a anunțat antrenorul Alexandru Weber.

În această săptămână, Măgura are două jocuri foarte dificile în Liga Florilor. Mai întâi, joi (ora 17.30, în direct la Pro Arena) va juca în deplasare cu liderul CSM București, apoi duminică, 19 februarie (ora 18.00) va evolua la Cisnădie cu Gloria Buzău, ocupanta locului 4.

Galați și Slatina ar fi cele mai avantajate

Dacă se va aproba mărirea numărului de echipe la 16 din sezonul viitor, la finalul acestui campionat nu va mai retrograda direct nicio formație.  Echipele de pe locurile 13-14 vor merge la baraj cu formațiile din Divizia A, în locul celor de pe locurile 11-12, acestea scăpând de grijile retrogradării. Astfel, cele mai avantajate echipe ar fi Galați și Slatina, care ar evita retrogradarea directă, dar și Zalăul, care este condamnată la baraje. Echipele obișnuite cu cupele europene se opun însă unui campionat cu 16 echipe, sezonul fiind deja foarte încărcat.

Măgura pare momentan avantajată de o eventuală mărire a numărului de echipe. Echipa sibiană este acum pe locul 10, la doar trei puncte peste primul loc care duce la barajele de supraviețuire în Liga 1 și nu ar mai avea emoții pe final de sezon, dacă se mărește numărul de echipe.

 

Ultima oră

Comentariul meu