UPDATE: Ursul nu a fost găsit în Sibiu - Jandarmeria a extins aria de căutare - Primăria cere fondului de vânătoare să îl alunge

Ursul care a colindat, în noaptea de luni spre marți, în mai multe zone din municipiul Sibiu, nu a fost găsit de autorități. Jandarmii au extins aria de căutare, folosind și semnale acustice și luminoase. Prezența animalului nu a mai fost însă semnalată. 

UPDATE

Pe lângă jandarmii care au verificat zona, prezente în zonă au fost și echipaje de poliție. Poliția Locală va continua patrularea și marți noaptea. „La fața locului s-a deplasat echipa de intervenție a Inspectoratului de Jandarmi Sibiu. După patrularea timp de o oră, aceștia nu au identificat exemplarul de urs, fapt pentru care nu s-a inițiat procedura de intervenție în cazul pătrunderii pe teritoriul municipiului Sibiu a unor animale sălbatice specificată în HCL 428/2021.  În paralel, din jurul orei 00:15, după ce s-a anunțat pe grupul comun de comunicare existența unui urs, patrule ale Poliției Locale și ale Inspectoratului Județean de Poliției s-au deplasat în teren, alăturându-se echipei Jandarmeriei, și au rămas în zona. Acțiunile de patrulare comune au continuat, fără însă a se identifica în teren ursul. Poliția Locală Sibiu va fi prezentă în teren și pe parcursul nopții următoare”, a precizat Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

În același timp, primăria a cerut fondului cinegetic, cu care are contract, să ia măsuri pentru a alunga animalul. „Serviciul pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Sibiu a transmis o adresă și comandă gestionarul fondului de vânătoare nr. 21 Hubertus, cu care Primăria Sibiu are un contract în vigoare, pentru luarea de măsuri de alungare a exemplarului de urs, în sensul descurajării revenirii în zonă a acestuia”, explică Gligore.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Prezența unui urs a fost semnalată, luni noaptea, pe raza municipiului Sibiu. Oamenii l-au văzut, prima dată, în Broscărie. Acesta ar fi fost văzut și în zona Șelimbăr – Rampa Ștefan cel Mare. Încă de la miezul nopții, forțele de ordine au ieșit în teren pentru a îndepărta pericolul. Ajunși în zonele unde a fost semnalată prezenta animalului, jandarmii nu l-au mai găsit.

„În urma primirii primului apel prin intermediul SNUAU 112, conform procedurii stabilite de OUG 81/2021, Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu a trimis la fața locului efectivele de jandarmi aflate în serviciu. În urma căutărilor, ursul nu a fost găsit în zona unde i-a fost semnalată prezența. Pentru a se asigura că ursul nu-și face apariția în alte zone locuite ale municipiului, echipajele de ordine publică au verificat și zonele apropiate. De la ora primirii celui de-al doilea apel prin care era semnalată prezența ursului, la nivelul dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu nu au fost primite alte apeluri cu privire la această sesizare și nu au fost primite nici apeluri prin care să se fi sesizat cazuri în care persoane sau bunurile acestora să fi fost puse în pericol”, spune Floriana Picioiu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Sibiu.

VEZI ȘI: VIDEO – Un urs se plimbă prin Broscărie – A fost emis mesaj RO-Alert 

Echipajele de jandarmi au continuat căutările și în următoarele ore, însă ursul nu a mai fost depistat. „În urma verificărilor și acțiunilor desfășurate de către echipaje, respectiv folosirea semnalelor acustice și luminoase, ursul nu a fost identificat în aria extinsă de căutare din interiorul localității”, spune Picioiu.

Sibienii trebuie să știe că, de fiecare dată când semnalează prezența animalelor sălbatice, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere și să nu se apropie de urși pentru a-i filma sau fotografia.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. Sau și mă gândesc ce gen de oameni au ajuns să coordoneze anumite instituții. Ce credeau că ursul sa ascuns într-o scară de bloc. Se vede din filmare că ursul era speriat și a fugit înapoi în pădure.
    In legătură cu fondul cinegetic, era o vreme când animalelor sălbatice li se puneau mâncare în mediul lor.
    Acum nu mai sunt de mâncare pentrucă avem pensi speciale de 50000 de lei. Mai oameni buni ,nu e normal că o persoană să aibă atâta pensie sunt 44 de pensi normale pe care le ia o singura persoana.
    Mi-aș dori că România sa devină o țară cu bun simț, dar persoanele din fosta orânduire comunistă au educat persoanele imediat alăturate lor sa se poarte la fel ca in epoca lor când se fura orice până și cerneală din mina din pix.
    Avem bani și resurse în Romania ,o știe toată lumea dar ne lăsăm furati de niște jegoși imorali care sunt la conducere gen Badalau sau alti se genul Dragnea ,care voia insula privata.
    Luați le toate averile inclusiv chiloți din dulap și o să vedeți că nu mai o sa iaba curaj să fure.
    După ce fura o enorm de mult postează in victime.
    Avem nevoie să îndepărtăm de la.conducere pe toate persoanele educate in spirit comunism , comuniști doar la furat le e gândul.
    Din cauza hoțiilor noastre au ajuns să sufere până și animalele sălbatice.