ursul care s-a plimbat luni noapte prin sibiu este de negăsit - jandarmii atenționează populația

Un urs a fost surprins în imagini în noaptea dintre luni și marți, în zona Rampa Ștefan cel Mare, Triaj din Sibiu. Pentru mai multe informații am apelat la instituțiile care ar putea să dea mai multe detalii despre ce s-a întâmplat cu ursul. Dintre toate, un răspuns oficial am primit de la Inspectoratul Județean de Jandarmi.

Jandarmii spun că ursul nu a fost găsit. „În noaptea dinspre 13 spre 14 februarie, au fost primite două apeluri prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 prin care a fost sesizată prezența unui urs, situație în care jandarmi, polițiști și polițiști locali au fost mobilizați în zona indicată, au efectuat căutări în Șelimbăr -Broscărie-Rampa Ștefan cel Mare și au asigurat măsurile de ordine și de protecție a zonei, însă ursul nu a fost găsit.
De asemenea, la fața locului a fost mobilizat și un echipaj SMURD.

Le reamintim cetățenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere și să nu se apropie de urși pentru a-i filma sau fotografia”, transmite Inspectoratul Județean de Jandarmi.

Citește și: RO ALERT Atenție – Urs în zona Rampa Ștefan cel Mare din Sibiu VIDEO

Reporterul Ora de Sibiu a solicitat informații referitoare la urs la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), reprezentanții susținând că Primăria Sibiu ar trebui să informeze în situațiile legate de urși. Detalii despre ursul dispărut au fost solicitate și la Instituția Prefectului, IPJ Sibiu și Primăria Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu