lucrare de mântuială pe strada litovoi vodă din ștrand - locatarii sunt nemulțumiți: "bani aruncați, nu au rezolvat nimic"

Strada Litovoi Vodă din cartierul Ștrand a fost reabilitată de curând, însă locuitorii din zonă se arată nemulțumiți de faptul că cei care s-au ocupat de lucrări, nu le-au efectuat corespunzător. În prezent, stratul de asfalt recent turnat s-a desprins și este împrăștiat pe toată partea carosabilă, iar primăria nu are deocamdată nicio soluție în acest sens.

ACTUALIZARE

„În perioada iernii, respectiv când temperatura la sol este mai mică de 5 grade Celsius, lucrările de întreținere de urgență (plombe) ale drumurilor asfaltate nu se pot efectua cu asfalt cald, ci doar cu mixturi stocabile (la rece). Acestea sunt lucrări provizorii care, în condițiile specifice iernii (îngheț-dezgheț repetat, împrăștierea materialului antiderapant pentru deszăpezire), nu rezistă în timp. Intervențiile de urgență la drumuri realizate în sezonul rece vor fi refăcute în primăvară, atunci când temperaturile vor permite utilizarea asfaltului la cald. Acesta este cazul și pe str. Litovoi Vodă” transmit reprezentanții Primăriei. 

ȘTIRE INIȚIALĂ

Eugen Cordun locuiește pe strada Litovoi Vodă. El ne-a transmis faptul că în data de 2 februarie, strada menționată a fost reabilitată, aplicându-se plombe pe mai multe denivelări și ne-a trimis imagini prin care ne semnalează  faptul că lucrările efectuate recent nu au fost realizate în mod corect, fiind mai degrabă o risipă de bani. „Nu s-a decopertat nimic. Asfaltul era umed, nu s-au folosit materiale care să facă aderența cu strada astfel încât după 10 zile asfaltul turnat s-a desprins și  este întins pe toată strada” a relatat acesta.

Dacă în primă instanță primăria nu a răspuns sesizării făcute de locuitorul sibian, în cele din urmă, acesta a reușit totuși să ajungă în mod telefonic la unul dintre reprezentanții primăriei care se ocupă de astfel de servicii. Aceștia au motivat lucrările deficitare prin lipsa materialelor pe care le au la îndemână în acest moment, mixtura folosită pe timp de iarnă nefiind aceeași cu cea folosită în sezonul cald. „Am vorbit telefonic cu persoana care se ocupă de problemele de genul ăsta și mi-a zis că în perioada asta a anului, lucrările nu se fac cu mixtura care se folosește în sezonul cald, adică ei nu fac lucrări definitive. Pun numai niște plombe, un fel de cârpeală, care să țină cât de cât până în sezonul cald atunci când pot turna asfaltul normal” a declarat Cordun.

„Într-un fel, s-au scuzat că au venit și utilajele de deszăpezire imediat după ce le-au pus ei. Au spus că joi au plombat și sâmbătă a nins, iar din cauza utilajelor de deszăpezire, asfaltul proaspăt turnat s-a desprins. A mai făcut cineva sesizare și au efectuat lucrarea cu ce au la momentul actual, adică o mixtură care este ca un fel de apă de ploaie” a completat acesta.

Locatarii încă speră că problema se va rezolva

În momentul de față, reprezentanții primăriei nu au venit cu o soluție în acest sens, însă locatarii speră în continuare că problema se va rezolva. „Nu există nicio soluție. M-au notat cu sesizarea și oricum au zis că nu pot face altceva, eventual să pună tot soluție din asta care va ține puțin. Au turnat direct peste denivelări. În unele locuri are grosimea de un centimetru, în altele de trei, în altele de cinci, cât e denivelarea de mare. E păcat că o treabă apare la ei acolo ca bifat, când nu au rezolvat nimic, mai rău au făcut. Bani aruncați, nu știu cum să vă zic. Sperăm să rezolvăm cumva.” mai spune locatarul.
 
Ora de Sibiu a trimis o solicitare către Primăria Sibiu, iar până la ora publicării știrii nu a fost primit un răspuns oficial.

Ultima oră

Comentariul meu