Sibieni băuți, depistați în trafic de polițiști - Un șofer de 77 de ani s-a oprit în șanț
foto: arhivă

Polițiștii sibieni au depistat, în ultimele zile, în trafic, mai mulți șoferi băuți. Unul dintre ei are 77 de ani și, din cauza cantității de alcool consumate, n-a mai văzut bine drumul și a ajuns într-un șanț. Alt șofer nu doar că s-a urcat băut la volan, dar avea și permisul de conducere suspendat. Amândoi s-au ales cu dosare penale. 

În 10 februarie, în jurul orei 17:30, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Rahova de către un bărbat  în vârstă de 39 de ani, din Șelimbăr. Polițiștii au constatat că dreptul bărbatului de a conduce autovehicule pe drumurile publice este suspendat, testarea alcoolscopică indicând totodată un rezultat de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele șoferului s-a deschis un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile articolului 335 aliniatul 2 din Codul Penal.

Două zile mai târziu, în jurul orei 21:30, în Copșa Mică, în timp ce conducea un autoturism pe DN 14, un localnic în vârstă de 77 de ani a pierdut controlul direcției de deplasare și a ieșit în afara carosabilului, oprindu-se într-un șanț. Evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale. Testarea șoferului cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. După recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Copșa Mică au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. La 77 ani ai avea pretenția ca ești mult mai responsabil, da se pare că unii odată cu inaintarea in vârstă petru alcoolicii nu se schimbă nimic.