primăria sibiu vrea să cumpere fabrica de cultură - constantin chiriac: „salutăm decizia primăriei de a se implica în această achiziție”
foto: arhivă

Primăria Municipiului Sibiu își arată interesul pentru cumpărarea Fabricii de Cultură. Aceasta se va înscrie la licitație pentru a achiziționa clădirea.

După ce în cadrul conferinței de presă de la Teatrul Național „Radu Stanca”, directorul general, Constantin Chiriac și-a exprimat ferm dorința ca „Fabrica de Cultură” să fie cumpărată de Primăria Sibiu. Chiriac a anunțat luni că Primăria s-a înscris la licitația pentru achiziționarea spațiului.

Locația Fabrica de Cultură este un spațiu de care Teatrul Național „Radu Stanca” depinde pentru a fi jucate spectacole renumite și pentru care plătește o chirie exorbitantă. „Sperăm din toată inima ca Fabrica de Cultură să fie cumpărată de Primărie, să putem duce mai departe acest spațiu. Niciunde în lume nu e un spațiu ca acesta, niciunde nu există atât de mult conținut. Să ai „Faust”, „Prințesa Deochată”, „Metamofoze” sau „Lulu”, „Jocuri, vorbe, greieri”, produse pe care niciun alt teatru din lume nu le are și încă să ai un spațiu de care depinzi. Sperăm să fie cumpărată cât mai repede, să putem să accesăm fonduri ca să îl putem face funcțional la modul tehnic”, declara Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, în cadrul conferinței realizată în urmă cu câteva zile.

Directorul Teatrului „Radu Stanca”, transmite luni, 13 februarie, mulțumiri Primăriei Sibiu pentru că participă la licitarea de achiziționare a „Fabricii de Cultură”. „Salutăm acordul Primăriei Sibiu de a se implica în achiziția Fabricii de Cultură prin participarea la licitație și mulțumim tuturor serviciilor care au reușit să găsească calea legală pentru această acțiune. Mulțumim tuturor celor care s-au implicat, în primul rând doamnei primar Astrid Fodor, care încă de anul trecut a dorit împlinirea acestui obiectiv, dar nu s-au întrunit toate condițiile legale. Mulțumim tuturor și sperăm ca ceea ce înseamnă obiectivul Fabrica de Cultură să devină o realitate a Sibiului, o structură care este atât de plină de conținut”, transmite Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

În prezent, Proprietarul clădirii este SC Construcții SA  și se întinde pe raza a 3,4 hectare, din care 27.224 metri pătrați teren și 6.776 metri pătrați construcții.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu