exclusiv - sibienii de la fly lili au închirat două avioane - ”vrem să zburăm în țări ca franța, italia, spania și germania”

Firma aeriană Fly Lili’s, deținută de afaceristul Jurgen Faff, va primi în recepție două avioane în perioada următoare. Modelele sunt de tip Airbus A320 și vor fi închiriate de la compania de leasing Carlyle Aviation. Acesta reprezintă de altfel și un pas important în deschiderea a noi rute de călătorie ce ar putea fi disponibile din aeroportul din Sibiu.

Una dintre cele mai noi companii aeriene de la noi din țară ar putea opera zboruri în scurt timp. Vorbim de o companie care este creația unui afacerist local de la Sibiu, Jurgen Faff. Fly Lili este o companie regională de aviație cu sediul în Sibiu, ce va fi specializată în transportul aerian de pasageri și marfă.

Citește și: EXCLUSIV – Un sibian lansează o companie aeriană – Fly Lili zboară și din Sibiu – ’’Sper ca din vară să începem’’

Airbus-urile, un A320 cu număr de serie (MSN) 2359 și un alt avion cu număr de serie (MSN) 2422, au fost asamblate în 2004, respectiv 2005, dar nu sunt în prezent în serviciul comercial. A320-ul a fost anterior operat de cinci companii aeriene din SUA, Europa, India și Brazilia și va fi înmatriculat YR-LIA atunci când va fi inclus în flota Fly Lili. Cel de-al doilea avion a fost operat anterior de patru companii aeriene din Statele Unite și Coreea de Sud. Ultima companie care l-a operat a fost defuncta ITA Transportes Aéreos din Brazilia, potrivit boardingpass.ro

„Unul dintre avioane este deja în țară, se află la Craiova într-un hangar acolo unde se colantează. Din păcate, Sibiul nu are hangar să poată fi depozitat înăuntru, iar pe vremea asta nu putem risca, e prea frig. Celălalt avion se se află în Bulgaria, sperăm că vom face recepția la sfârșitul lunii februarie” a declarat pentru Ora de Sibiu, afaceristul Jurgen Faff.

Care vor fi rutele?

Cei de la Aerotelegraph.com susțin că principalele rute ale companiei aeriene din Sibiu ar putea fi „Munchen și Stuttgart drept primele ei destinații, alături de București, Mykonos și Nisa”. Potrivit afaceristului Jurgen Faff, rutele nu sunt încă definitivate, însă se poartă discuții, iar acestea vor apărea în scurt timp.

„Bineînțeles că putem discuta zilele următoare unde vrem să mergem și ce vrem să facem, trebuie să fie totul ok. Degeaba vrem să zburăm undeva, iar apoi planurile sunt date peste cap, iar de asta nu pot să vă spun chiar acum unde zburăm. Când va fi totul clar, vom comunica. Vrem să zburăm în țări precum Franța, Italia, Spania, Germania, cam acolo vrem să ajungem. Acum, la asta muncim” a mai declarat afaceristul sibian.

Reprezentanții companiei declarau în anul 2021 faptul că Fly Lili are în plan sa opereze câte un zbor zilnic pe ruta Sibiu – Munchen – Sibiu, iar alte două curse vor avea loc de două ori pe săptămână, pe rutele Satu Mare – Munchen – Satu Mare și Suceava – Munchen – Suceava.

La momentul actual nu s-au stabilit rutele și data exactă de începere oficială a zborurilor, însă fondatorul speră că se va întâmpla acest lucru la începutul lunii aprilie.

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. A nu se uita Stuttgart ul, că de când nu mai e BlueAir toți din regiune suntem terminați…..și nu suntem puțini.