bilanțul cutremurelor din turcia - numărul morților a trecut de 35.000
foto Profimedia Images

Cutremurele devastatoare din Turcia şi Siria s-au soldat cu cel puţin 35.000 de morţi şi bilanţul creşte pe zi ce trece. Între timp, șefa Comisiei UE promite sprijin suplimentar Turciei, după o conversație telefonică cu președintele Erdogan.

Numărul morților în urma cutremurelor devastatoare care au lovit părți din Turcia și Siria în urmă cu aproape o săptămână a depășit 35.000 de morți, iar speranța de a găsi și alți supraviețuitori sub resturile de moloz se micșorează pe zi ce trece, notează Al Jazeera, scrie ObservatorNews.ro

Mehmet Yasar Coskun a fost constructorul reşedinţei „Renesans”, ridicată la Antakya, sudul Turciei, în urmă cu 10 ani: pe 6 februarie, clădirea cu opt etaje şi 250 de apartamente cu piscină, unde locuia printre alţii fotbalistul ghanez Christian Atsu, s-a răsturnat într-o parte şi peste locuitorii săi.

Este una dintre miile de clădiri din Turcia care s-au prăbuşit complet, fără a lăsa cea mai mică şansă ocupanţilor lor care dormeau atunci când s-a produs violentul cutremur cu magnitudinea 7,8, în jurul orelor 04.00.

În faţa furiei care cuprinde ţara împotriva mafiei din construcţii, preluată de presă şi reţelele de socializare, autorităţile turce au reacţionat prompt şi plouă cu mandate de arestare. În total, au fost demarate 134 de anchete.

Ultima oră

Comentariul meu