sibian condamnat la închisoare pe viață în marea britanie fiindcă și-a omorât copilul - va fi transferat într-un penitenciar din românia 

Un cetățean român, născut în Sibiu și stabilit din anul 2019 în Marea Britanie, a fost condamnat la închisoare pe viață după ce și-a omorât, cu sânge rece, fiul în vârstă de șase luni, care suferea de sindromul Down. Bărbatul urmează să fie transferat într-un penitenciar din România, unde își va ispăși pedeapsa. În fața autorităților britanice, omul nu a recunoscut fapta, spunând că nici măcar nu și-a atins copilul și nu știe cum a survenit decesul. 

Mihai Cătălin Gulie se numește bărbatul în vârstă de 29 de ani, care și-a ucis copilul în vârstă de șase luni, diagnosticat cu sindromul Down. Individul a fost condamnat la închisoare pe viață de autoritățile judiciare din Marea Britanie care, de curând, au cerut expulzarea sa. 

Închisoare pe viață. Transferat în România

Curtea de Apel Alba Iulia a recunoscut hotărârea luată de autoritățile din Marea Britanie și a admis cererea de transfer a inculpatului în România. El va fi încarcerat într-un penitenciar din țară. 

„Admite sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, privind cererea de transfer într-un penitenciar din România a persoanei transferabile Gulie Mihai-Cătălin (…) formulată de autoritățile judiciare din Marea Britanie. Dispune recunoașterea sentinței penale de condamnare nr. T 20217109 pronunțată de Curtea Coroanei Liverpool la 26.11.2021, rămasă definitivă la aceeași dată, prin care persoana transferabilă Gulie Mihai Cătălin a fost condamnată la pedeapsa detențiunii pe viață (cu un termen minim de executare de 20 de ani închisoare) pentru comiterea infracțiunii de omor (…). Ia act că persoana transferabilă și-a exprimat acordul de a executa pedeapsa aplicată de autoritățile judiciare din Marea Britanie, într-un penitenciar din România. Dispune transferarea persoanei condamnate într-un penitenciar din România, în vederea continuării executării pedepsei închisorii pe viață. Deduce din pedeapsa recunoscută perioadele în care persoana condamnată Gulie Mihai Cătălin s-a aflat în custodie pre-detenţie de la 25.02.2021 la 26.11.2021, și perioada executată în custodie de la 27.11.2021 la zi”, se arată în soluția pe scurt publicată pe Portalul Instanțelor de Judecată.

sibian condamnat la închisoare pe viață în marea britanie fiindcă și-a omorât copilul - va fi transferat într-un penitenciar din românia 
Mihai Cătălin Gulie, criminalul care și-a ucis copilul

Fractură de craniu și leziuni la coloană. Mama copilului a încercat să acopere rănile cu pastă de dinți

Potrivit jurnaliștilor de la Daily Mail, crima a avut loc în data de 19 februarie 2021. Mama copilului, pe nume Gabriela Ion, în vârstă de 35 de ani, tocmai ce plecase de acasă, la un magazin, împreună cu fiica ei în vârstă de 2 ani, să cumpere dulciuri. Mihai Cătălin Gulie era singur în locuință cu Robert, băiețelul în vârstă de doar șase luni. Cu o violență incredibilă, s-a năpustit asupra micuțului și l-a lovit, acesta suferind leziuni grave la nivelul capului, la coloană și la ochi. Deși copilul a ajuns la spital, a decedat trei zile mai târziu. 

Mama micuțului a încercat, mai apoi, să îl apere pe criminal. Aceasta a recunoscut în fața instanței că a încercat să acopere vânătăile și coastele rupte ale bebelușului cu pastă de dinți, spunând că, la acel moment, nu a realizat că se va ajunge la uciderea acestuia, în ciuda actelor de violență anterioare. 

Bărbatul, pe de altă parte, nu a recunoscut fapta. „Nu știu ce s-a întâmplat cu el. Mă uitam la televizor și când m-am ridicat el era galben la față și nu respira. Nici măcar nu l-am atins”, a spus criminalul. 

sibian condamnat la închisoare pe viață în marea britanie fiindcă și-a omorât copilul - va fi transferat într-un penitenciar din românia 
Sursa: Liverpool Echo

Copilul, bătut și cu alte ocazii

Aceste acte de violență nu au fost singulare. Cu paisprezece zile înainte de decesul bebelușului, acesta a mai fost agresat violent de tatăl său. Atunci, micuțul a suferit mai multe fracturi costale. De asemenea, cu altă ocazie, copilașul a fost luat din cărucior și trântit pe pat, în ciuda „vulnerabilității datorate vârstei și dizabilitățiii”, se arată în hotărârea Curții de Apel Alba Iulia. Despre această faptă, el a declarat că „și-a pierdut controlul în fața diavolului”. Femeia a fost martoră a tuturor acestor violențe, dar în loc să îl ducă la spital, a căutat remedii pe internet pentru a-l scăpa rapid de vânătăi. 

„Bietul Robert, fără îndoială, a suferit dureri în ultimele zile de viață, după cum se arată în declarațiile mamei sale”, a spus judecătoarea. Aceasta i-a spui femeii că trebuia să își dea seama că rănile erau semnificative, dar, cu toate astea, nu a cerut ajutor specializat. „Dacă ai fi făcut așa, coastele lui fracturate ar fi fost descoperite și Robert ar fi fost în viață astăzi”, a spus judecătoarea. „Va trebui să trăiești cu asta pentru tot restul vieții tale”.

sibian condamnat la închisoare pe viață în marea britanie fiindcă și-a omorât copilul - va fi transferat într-un penitenciar din românia 
Gabriela Ion, mama copilului ucis

Vecinii au declarat, de asemenea, că cei doi copii, băiețelul decedat și fetița de doi ani, locuiau într-un climat violent. Nu de puține ori au auzit țipete din locuința lor. „Copiii puteau fi auziți frecvent plângând, în timp ce se auzeau vocile ridicate ale părinților”, a spus martorul în fața instanței. 

Mama copilului, trimisă după gratii

Pentru că nu a acționat în fața violențelor tatălui asupra copilului, dar și fiindcă a încercat să acopere rănile, mințindu-i pe doctori și pe polițiști, femeia a fost condamnată la închisoare pentru trei ani. 

În ceea ce îl privește pe criminal, a fost condamnat la închisoare pe viață. El mai are și alte condamnări în Cehia pentru violență domestică față de o parteneră anterioară, scriu jurnaliștii britanici. Mai mult, actuala parteneră, mama copilului decedat, a declarat că și ea a fost bătută deseori de individ. 

Ultima oră

Comentariul meu