elevi scoala

Un grup de părinți din cartierul Hipodrom a lansat o petiție online adresată Primăriei Municipiului Sibiu, Consiliului Local și Inspectoratului Școlar Județean prin care solicită ca elevii de gimnaziu din zonă să desfășoare orele de curs dimineața. Până în momentul de față, petiția a strâns peste 50 de semnături.

Petiție online făcută de un grup de părinți din Hipodrom IV - Vor ca elevii de gimnaziu să facă ore dimineața

„Solicităm Primăriei Municipiului Sibiu, Consiliului Local Sibiu și Inspectoratului Școlar Județean Sibiu să găsească soluții în regim de urgență pentru ca elevii de gimnaziu din școlile de circumscripție ale cartierului Hipodrom să frecventeze cursurile dimineața” se arată în petiția lansată online.

Programul actual provoacă nesiguranță fizică și stres

Elevii cu vârste între 10 – 13 ani învață după-amiaza între orele 12.00 – 19.50  în toate școlile din cartierul Hipodrom (Școala N. Iorga, Liceul C-tin Noica, Școala nr. 21, Colegiul Pedagogic), iar părinții atrag atenția că unii elevi termină orele la 19.50, generând nesiguranță fizică și stres. „După ora 15.00 scade capacitatea de concentrare, reducându-se volumul de cunoștințe acumulate, cu efect asupra rezultatelor școlare / examenelor. Sunt încălcate nevoile primare și secundare ale elevilor: timp pentru activități extra-școlare, recreative, de socializare, timp petrecut cu familia, mese decalate, etc” mai spun aceștia.

Un alt lucru pe care părinții îl semnalează este faptul că învățământul se păstrează în două schimburi chiar și la școlile extinse, dar și faptul că nu există școli de circumscripție în Hipodrom IV – Zona metropolitană.  „Școala gimnazială N. Iorga va organiza cursuri în două schimburi INCLUSIV după darea în folosință a corpului finanțat din fonduri europene nerambursabile, deoarece efectivul de elevi depășește capacitatea maximă de școlarizare, iar curtea școlii este acum subdimensionată”.

„Să nu uităm de traficul pe care îl fac părinții ce nu au altă variantă decât să aducă și să ia copilul de la școală cu mașina. Cei care ne-am cumpărat apartamente în Hipodrom ne cerem dreptul la o zonă rezidențială fără poluare, așa cum și-o doresc toți părinții care locuiesc în cartiere rezidențiale liniștite și își aduc copiii cu mașina personală la școală” ne-au transmis părinții.

Părinții solicită o nouă școală

Pentru a rezolva problema, solicitând Consiliului Local Sibiu să găsească un teren pentru o nouă școală. „Solicităm Consiliului Local Sibiu să găsească terenuri pentru construirea unei școli moderne în zona Hipodrom IV. Solicităm Primăriei Municipiului Sibiu să construiască pe terenul fostei autobaze Tursib o școală gimnazială cu dotări moderne (laboratoare, bibliotecă, sală de lectură, curte generoasă cu zonă verde și teren sportiv, sală de sport). Elevii de gimnaziu au dreptul la școli de proximitate, așa cum prevede art. 20 din Legea Educației privind obligația administrațiilor locale de a se asigura de buna desfășurare a învățământului preuniversitar în localitatea de domiciliu a elevilor”

Mai multe informații despre petiție se poate găsi aici.

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

Publică

  1. Spații libere sunt la Liceul Tehnologic „Henri Coandă” Sibiu și Liceul Tehnologic de Construcții și Arhitectură ”Carol I” Sibiu.
    Părinții nu vor fi de acord cu aceste locații. Dacă vor fi de acord, unitățile de învățământ de unde pleacă acești copii vor pierde bani, deoarece în spațiile unde vor fi mutați copii se va consuma energie electrică și termică. Să vedeți atunci alte petiții!!!

  2. Generatia mea a avut scoala tot dupa-masa si nu ne-am mai plans atat. Am avut examene mai multe si mai grele si le-am trecut cu bine. Numai actuala generatie nu mai e in stare de nimic, totul e prea mult, prea greu …

    1. Daca generatia dvs , dar si a mea ( am 43 ani) am fost nevoiti sa ne supunem acelor regimuri comuniste impuse , nu inseamna ,doamna, ca noile generatii trebuie sa urmeze acelasi curs al vietii dupa 3-4 decenii !!! Dvs ati auzi de progres? De evolutie? Nu mai pot cu cei, prea multi ca dvs… De ce mai folositi internetul ? In mod cert parintii si bunicii dvs nu il foloseau si au suprvietuit… La fel cu apa calda, curentul, gazul, tv, masina, avionul … de ce le folositi? Unii ati merita sa va intoarceti in pesteri cu mentalitatea asta! Pacat!