FOTO VIDEO Băncile smart din Piața Mică au fost vandalizate - Alte nouă reflectoare din Piața Mare, distruse

Mai multe bănci smart din Piața Mică au fost vandalizate în decursul zilei de joi, 9 februarie. Sticla de pe suprafața fiecărei bănci a fost spartă în întregime. Băncile din jurul Casei Artelor sunt prevăzute cu panouri fotovoltaice, iar sibienii își pot încărca smartphone-urile la ele. 

FOTO VIDEO Băncile smart din Piața Mică au fost vandalizate - Alte nouă reflectoare din Piața Mare, distruse

Băncile smart au fost distruse, toată sticla fiind spartă. Din cele cinci bănci amplasate în Piața Mică, acum doi ani, trei își produc singure electricitatea necesară pentru încărcarea dispozitivelor mobile fiind prevăzute cu panouri fotovoltaice pe șezutul băncii. Acestea sunt dotate și cu un dispozitiv pentru încărcarea wireless a dispozitivelor mobile. Celelalte două bănci sunt conectate la rețeaua de electricitate și dotate cu prize USB pentru încărcare.

video
play-sharp-fill

Pe lângă vandalizarea băncilor smart, reprezentanții Primăriei Municipiului Sibiu au observat și alte cazuri de distrugere a bunurilor publice. „Serviciul Gospodărire are în evidență aceste cazuri de vandalizare a 2 bănci cu dotări smart situate în Piața Mică și a unui număr de 9 reflectoare pentru iluminat arhitectural din Piața Mare și Piața Mică. Poliția Locală verifică în prezent imaginile de pe camerele de supraveghere și urmează ca, după evaluarea pagubelor, să se transmită spre Inspectoratul Județean de Poliție o plângere penală în vederea identificării persoanei/persoanelor care au distrus aceste bunuri publice și pentru a recupera prejudiciul”, a precizat Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

FOTO VIDEO Băncile smart din Piața Mică au fost vandalizate - Alte nouă reflectoare din Piața Mare, distruse FOTO VIDEO Băncile smart din Piața Mică au fost vandalizate - Alte nouă reflectoare din Piața Mare, distruse

Băncile sunt fabricate în Cehia din oțel, acoperit cu lemn tropical și sticlă, potrivite ca aspect unui centru istoric. Costul achiziției a fost de 82.000 de lei.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. Joi seara am trecut pe centru si am observat cateva echipe care faceau curatenie pe centru spargand gheata,in mod sigur sunt aceeasi care au spart gheata si de pe bancile „vandalizate”.