peste 20 de persoane au fost găzduite la adăpostul de noapte din sibiu - au primit ceai cald și haine

Odată cu venirea frigului, mai multe persoane fără adăpost din Sibiu și-au găsit un loc călduros la „Adăpostul de Noapte” aflat în administrația Primăriei. Programul de funcționare s-a modificat, iar cei care ajung la adăpost primesc o gustare și ceai cald. 

Iarna care s-a lăsat mult așteptată, a ajuns și la Sibiu. În aceste condiții, mai multe persoane fără adăpsot din Sibiu au fost nevoite să își caute un loc călduros în care să doarmă. „Adăpstul de Noapte” a fost una dintre soluțiile pe care aceștia le-au găsit, unde peste 20 de persoane au fost cazate în ultimele nopții.

„În noaptea de 4 spre 5 februarie 2023 în Adăpost au fost găzduite 23 de persoane, în noaptea de 5/ 6 februarie au fost primite 24 de persoane, în noaptea 6/7 februarie 24 de persoane au intrat în centru, în noaptea 7/8 februarie un număr de 21 de persoane s-au adăpostit aici, iar în noaptea 8/9 februarie au fost primite 21 de persoane” a transmis Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Conform reprezentanțiilor ISU nu au fost găsite persoane fătă adăpost înghețate pe străzile din Sibiu. „Nu au fost înregistrate astfel de cazuri în urma patrulărilor efectuate de echipajele SMURD” au transmis aceștia.

Program mai mare și ceai cald

Pentru că temperaturile au fost foarte scăzute în ultima perioadă, programul Adăpostului de Noapte s-a extins, în aceste momente, adăpostul fiind funcțional între orele 17.00-10.00. După lucrările de modernizare și extindere finalizate la sfârșitul lui 2022, capacitatea Adăpostului a crescut de la 28 la 40 de locuri.

peste 20 de persoane au fost găzduite la adăpostul de noapte din sibiu - au primit ceai cald și haine

„La intrarea în Adăpost și la plecare, fiecare beneficiar primește o gustare rece și ceai cald. Seara li se asigură condițiile pentru igiena personală și cea a hainelor, iar dacă au nevoie le sunt puse la dispoziție și diverse articole de îmbrăcăminte” au mai transmis reprezentanții Primăriei Sibiu.

Citește și: Adăpostul de noapte din cartierul Turnișor extins și modernizat – Capacitatea de cazare a crescut la 40 de persoane

Ultima oră

Comentariul meu