video: victorie fantastică pentru csu sibiu - blumbergs înscrie coșul victoriei în ultima secundă

În cel de-al doilea meci al fazei secunde a Ligii Naționale de baschet masculin, CSU Sibiu a învins miercuri, în Sala Transilvania, pe CSO Voluntari, scor 74-73. 

Sibiul a intrat excelent în meci, a făcut un prim sfert fantastic  și după 10 minute conducea detașat, cu  22-10. Elevii lui Tomas Rinkevicius au început mai bine și sfertul al doilea și s-au distanțat la 17 puncte, însă Voluntariul a echilibrat treptat jocul.  La pauza mare, ardelenii conduceau cu 40-30. Echilibrul s-a menținut și în sfertul trei, când Sibiul și-a conservat avantajul: 55-45 după 30 de minute.

Ultimul sfert a fost însă unul absolut dramatic. CSO Voluntari a revenit fantastic și a trecut în avantaj: 61-62. Mai mult, ilfovenii s-au desprins la 70- 65 cu un minut înainte de final și jocul părea încheiat. CSU nu a dezarmat și s-a apropiat la un punct, apoi au faultat rapid. CSO Voluntari a înscris doar o liberă, iar sibienii au pornit într-un contraatac rapid, marcând de 3 puncte în ultima secundă prin Blumbergs: 74-73. În Sala Transilvania s-a declanșat fiesta, după ce gazdele au câștigat două puncte uriașe și au făcut un pas mare spre play-off, iar jucătorii au sărbătorit minute bune alături de fani.

Pentru sibeni, punctele au fost reușite de Whelan (18), Uță (18), Blumbergs (13 puncte), Pratt (8), Dragoste (7), Gavriloaia (7), Manchon (2) și Barro (1). După cele două victorii consecutive din startul Top 1o, CSU a urcat pe locul 4 în clasament, cu 14 puncte.

Pentru echipa lui Tomas Rinkevicius, urmează o pauză mai lungă.  CSU Sibiu va reveni pe teren pe 4 martie când joacă în deplasare, la liderul Oradea.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu