video foto: zăpadă înghețată pe acoperișul unei clădiri de pe bălcescu - intervin pompierii

A nins abundent în weekend în municipiul Sibiu, astfel că pe acoperișurile clădirilor s-a așternut multă zăpadă. În câteva zone din oraș, au fost sesizate probleme cu țurțurii care riscau să cadă pe trotuare. În centrul urbei, fiindcă exista pericolul ca zăpada înghețată să se desprindă de pe acoperiș și să rănească trecătorii, a fost cerut ajutorul pompierilor. Aceștia au intervenit cu o scară pentru a ajunge la înălțime.  

Pompierii sibieni au intervenit, miercuri după-amiaza, pentru a îndepărta zăpada înghețată de pe acoperișul unei clădiri de pe strada Nicolae Bălcescu. Fiind o zonă foarte circulată, exista riscul ca, la un moment dat, zăpada să se desprindă și să cadă peste trecători. „Pompierii sibieni au intervenit pe strada Nicolae Bălcescu, din municipiul Sibiu cu o autospeciala de intervenție și salvare la înălțime pentru a îndepărta formațiunile de gheață care reprezentau un pericol, acestea fiind la mare înălțime”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

YouTube video

video foto: zăpadă înghețată pe acoperișul unei clădiri de pe bălcescu - intervin pompierii

Autoritățile pot interveni în astfel de cazuri doar în momentul în care primesc solicitări din partea proprietarilor imobilelor. Intervenția pompierilor se poate realiza doar în situații speciale, atunci când sunt puse în pericol vieți și/sau se pot produce pagube materiale, iar înălțimea imobilelor sau condițiile de amplasare a acestora nu permit administratorilor imobilelor să acționeze în siguranță pentru îndepărtarea zăpezii.

Ultima oră

Comentariul meu