moțiunea simplă împotriva ministrului lucian bode respinsă - doar 90 de voturi ”pentru”

Moțiunea simplă împotriva ministrului de Afaceri Interne Lucian Bode a fost respinsă în Camera Deputaților. Au fost 90 de voturi „pentru”, 189 „contra” şi o abţinere.

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, moţiunea simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, care a fost dezbătută luni în plen. Au fost 90 de voturi „pentru”, 189 „contra” şi o abţinere, relatează Rfi.

Semnatarii moţiunii „România merită mai mult decât hoţi în funcţii publice” susţin că, prin acest demers, au urmărit să atragă atenţia asupra „întârzierii nepermise într-o funcţie guvernamentală a unui om care nu o merită”, aşa cum „nu-şi merită titlul academic” sau „respectul oamenilor care au muncit cinstit în România”., potrivit Agerpres.  USR și Forța Dreptei au depus o moțiune similară împotriva lui Bode și în precedenta sesiune parlamentară, și atunci fără succes.

Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca anunța la sfârșitul lunii ianuarie că teza de doctorat a lui Lucian Bode „a fost identificată cu abateri de la etica academică, fiind, în concluzia principală a Comisiei de etică a UBB, profund viciată prin segmente plagiate şi citări incorecte grave”.

Ultima oră

Comentariul meu