video turcia ”lovită” de un nou cutremur marți dimineață - aproape 6.000 de clădiri sunt distruse
foto Captura video SkyNews

24.400 de persoane sunt implicate în operațiunile de căutare și salvare din Turcia. 5.775 de clădiri confirmate ca fiind prăbușite. Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 grade s-a produs marți în estul Turciei.

Numărul de personal ar urma să crească odată cu sosirea altor persoane, deși iarna împiedică desfășurarea lor, a declarat marți Orhan Tatar, oficial al agenției de gestionare a dezastrelor, anunță Mediafax.

Associated Press relatează că Tatar a primit 11.342 de rapoarte privind clădiri prăbușite, dar doar 5.775 dintre aceste rapoarte au fost confirmate.

Aproximativ 55 de elicoptere au efectuat 154 de ieșiri pentru a transporta ajutoare de urgență, iar aproximativ 85 de camioane distribuiau alimente, a spus el.

„Condițiile meteorologice nefavorabile continuă în regiune. Prin urmare, din când în când poate fi dificil să se transporte aceste echipe de căutare și salvare în regiune”, a adăugat el.

Temperaturile din timpul nopții în orașul Gaziantep, afectat de cutremur, au coborât până la -5 C (23 F).

Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 grade s-a produs marți în estul Turciei, conform Centrului Seismologic European Mediteranean (EMSC). Reuters relatează că seismul a avut loc la o adâncime de 46 km.

Seismologii se așteaptă să existe o serie de replici după cele două cutremure majore de luni. Deși mai puțin puternice decât evenimentul inițial, acestea reprezintă un risc pentru salvatori și ar putea provoca noi prăbușiri în rândul clădirilor deja șubrezite de cutremurele de luni.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu