audieri finalizate la tas în cazul depunctării lui fc hermannstadt - coman: ”vineri se anunță decizia. suntem optimiști!”

După audierile părților care au avut loc marți, la Lausanne, judecătorii de la TAS vor da un verdict final vineri, 10 februarie.  Avocații clubului FC Hermannstadt și cei ai FRF și-au pledat azi cauza la TAS și așteaptă verdictul final.

”Cazul  nostru rămas în pronunțare pentru vineri. Audierile s-au terminat, nu mai putem depune alte acte. Vineri aflăm aflăm dacă TAS ne admite apelul sau dacă ni-l va respinge. Noi suntem optimiști” a anunțat președintele executiv Dani Coman.

Clubul sibian a schimbat din mers și a fost reprezentat la TAS de trei avocați, alții decât cei care au depus dosarul. Doi dintre ei, un român și un elvețian sunt specializați pe drept sportiv, în timp ce al treilea este specialist în cazuri de insolvență.

CITEȘTE ȘI: Principalul finanțator al FC Hermannstadt, optimist după audierile de la TAS – Ștefan Băcilă: ”Totul a decurs bine, fără probleme”

Aflat în insolvență, Hermannstadt  a avut aprobat noul plan de reorganizare pe 23 septembrie 2022, însă acesta trebuia validat la Tribunalul Sibiu. Clubul trebuia să aibă planul validat până la 30 noiembrie 2022, pentru a nu avea probleme la FRH, însă Tribunalul a fixat primul termen abia pe 7 decembrie 2022, ulterior amânând cauza  pentru 15 decembrie 2022. Astfel, conform legii, Hermannstadt nu putea face nicio plată în baza vechiului plan de reorganizare, iar datoriile s-au acumulat, clubul fiind depunctat de FRF. Pentru a câștiga timp, clubul sibian nu a mai depus apel la FRF și a decis expedierea dosarului direct la TAS.

După ce a fost penalizată cu 9 puncte, FC Hermannstadt a ajuns pe locul 12, cu 25 de puncte. Dacă își va recupera cele 9 puncte, Sibiul va urca până pe locul 6 și va fi în cursa pentru play-off.

Ultima oră

Comentariul meu