zi crucială pentru fc hermannstadt la tas - dani coman: ”avocații au fost schimbați, șansele noastre au crescut”

FC Hermannstadt a schimbat  din mers avocații care o reprezintă în procesul de la TAS și așteaptă vești bune marți, 7 februarie,  după audierile părților de la Lausanne.

Marți, în Elveția are loc audierea părților în procesul intentat de clubul FC Hermannstadt, care solicită anularea deciziei FRF de a îl penaliza cu 9 puncte, pentru întârzierea plății unor datorii. Președintele executiv Dani Coman spune că se bazează pe noii avocați angajați de club, pentru ca Sibiul să își recupereze punctele.

”Mâine la audieri merg doar avocații, după discuțiile pe care le-am avut cu ei, sper într-o decizie favorabilă la TAS. Avocații au fost schimbați, nu mai sunt cei de la începutul procesului. Inițial am spus că avem șanse de 20%, dar ținând cont că avem avocați foarte buni, cred că șansele noastre au mai crescut. O decizie va veni zilele următoare, dar cred că mâine, după audieri ne putem face o părere” a spus președintele clubului sibian, Dani Coman.  Clubul sibian va fi reprezentat la TAS de trei avocați. Doi dintre ei, un român și un elvețian sunt specializați pe drept sportiv, în timp ce al treilea este specialist în cazuri de insolvență.

Strategia de transferuri a clubului se face după decizia TAS

Conducătorul clubului FC Hermannstadt speră ca la TAS să primeze criteriul sportiv și echipa lui Marius Măldărășanu să își păstreze punctele cucerite pe teren. ”Este o decizie importantă pentru jucători și club, până la urmă este munca echipei și ar trebui să primeze criteriul sportiv. Sper să câștigăm! În funcție de decizia TAS ne vom face și strategia de transferuri, vom ști dacă putem reconstrui în liniște echipa pentru sezonul viitor, sau ne vom bate pentru evitarea retrogradării” a mai precizat Dani Coman.

Problemele la ardeleni au apărut după ce noul plan de reorganizare  a fost aprobat în Adunarea Creditorilor, pe 23.09.2022, care trebuie să fie validat la Tribunalul Sibiu. Clubul trebuia să aibă planul validat până la 30 noiembrie 2022, pentru a nu avea probleme la FRH, însă Tribunalul a fixat primul termen pe 7 decembrie 2022, ulterior amânând pentru 15 decembrie 2022. Hermannstadt nu putea face nicio plată în baza vechiului plan de reorganizare, astfel că datoriile s-au acumulat, iar clubul a fost depunctat de FRF. Pentru a câștiga timp, clubul sibian nu a mai depus apel la FRF și a decis expedierea dosarului direct la Lausanne.

zi crucială pentru fc hermannstadt la tas - dani coman: ”avocații au fost schimbați, șansele noastre au crescut”

 

Ultima oră

Comentariul meu