muzeul în aer liber va avea o nouă intrare - acces dinspre calea poplacii

Sibienii se vor bucura de o nouă intrare la Muzeul ASTRA. În cadrul Muzeului va fi adusă Hala Feltrinelli, ce va fi situată pe Calea Plopăcii, iar în jurul său va fi realizată o nouă intrare.

În cadrul unei conferințe de presă, Ștefan Anghel Ciprian, managerul muzeului a declarat că Muzeul ASTRA va avea o nouă atracție: Hala Feltrinelli. Aceasta va fi adusă și situată pe Calea Plopăcii. „Hala Feltrinelli are o istorie foarte interesantă pentru Sibiu, dar și pentru Europa, în zona respectivă a fost cel mai mare centru de prelucrare a lemnului din Europa în acele vremuri” a spus acesta.

muzeul în aer liber va avea o nouă intrare - acces dinspre calea poplacii

În jurul halei se va construi o intrare înspre Calea Plopăcii. „Vorbeam în urmă cu câțiva ani despre o intrare nouă în Muzeu, cerută de public în primul rând, pentru că sâmbăta și duminica parcarea e plină. Intenția este să aducem ceea ce înseamnă patrimoniul industrial în contextul unui muzeu care îți prezintă patrimoniul preindustrial. Anul acesta am primit finanțarea de la Consiliul Județean Sibiu să construim studiul de fezabilitate, în jurul ei vom construi clădirea, registrul este pe orizontală, nu pe verticală, deci nu afectăm peisajul creat în zona pădurii Dumbrava și spațiile vor fi multifuncționale, dar o parte din spații vor fi folosite și pentru colecții Muzeului Franz Binder” a mai adăugat Ciprian.

Reprezentanții Muzeului ASTRA speră ca studiul de fezabilitate să fie terminat în prima parte a anului.

Citește și: Proiectul ASTRA VR un succes – Ciprian Ștefan: „Tinerii vor să vadă altfel patrimoniul”

   

Ultima oră

Comentariul meu