casa artelor se va redeschide în 2024 - pentru „franz binder” mai avem de așteptat

Veste bună pentru sibieni, Casa Artelor va fi finalizată în 2024, iar în cel mai bun scenariu vom putea vizita Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder” în 4-5 ani.

În cadrul unei conferințe de presă susținută luni, 6 februarie, la Muzeul ASTRA de Ștefan Anghel Ciprian, managerul muzeului, a fost anunțată data la care Casa Artelor ar trebui să fie deschisă. „O să avem câteva ateliere educaționale în fața Casei Artelor. Noi trebuie să finalizăm proiectul și clădirea în 2024 în luna aprilie, deci deschiderea oficială a Casei Artelor va fi în aprilie sau în mai în 2024” a spus acesta.

Despre Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder”, conducerea Muzeului ASTRA vede două scenarii, unul optimist în care acesta se va deschide în 4-5 ani și unul pesimist în care mai avem de așteptat încă 7-8 ani.

Prin activitățile desfășurate în anul 2022 în cadrul proiectului „Restaurare și revitalizarea monunetului istoric Casa Artelor” s-au continuat lucrările de restaurare, s-au pregătit concepte expoziționale ale noului program de educație muzicală sau cele ale traseelor tematice. Prin organizarea cursurilor de evaluator competențe profesionale și formator s-au pus bazele primului centru de informare și certificare a competențelor meșterilor și creatorilor populari, proces ce va repune piața restaurării și reabilitării clădirii de importanță pe un făgaș al calității și al echității remunerării forței de muncă deținătoare a abilităților și tehnicilor de construcție autentice.

Citește și: Stadiul lucrărilor la Casa Artelor din Sibiu – Ciprian Ștefan: ”Este rezultatul eforturilor unei echipe de oameni implicați”

 

Ultima oră

Comentariul meu