video foto: se circulă în condiții de iarnă la sibiu - drumul spre păltiniș, acoperit cu zăpadă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod galben de vânt și ninsori valabilă în județul Sibiu. Fulgii de zăpadă vor continua să cadă și să acopere pământul până duminică seara. Chiar dacă ninsoarea îi bucură pe cei mici, fiindcă se pot distra pe derdeluș, pe șoferi nu îi prea încântă. Se circulă în condiții de iarnă sâmbătă seara pe străzile din orașul de pe Cibin, multe artere fiind acoperite cu o pătură albă.

video foto: se circulă în condiții de iarnă la sibiu - drumul spre păltiniș, acoperit cu zăpadă

Așa cum au anunțat meteorologii, în municipiul Sibiu ninge din nou. Șoferii care s-au aflat sâmbătă seara în trafic au fost nevoiți să adapteze viteza atât la condițiile meteo, cât și la condițiile drumului.

Pe unele străzi, fulgii de zăpadă au acoperit carosabilul și, chiar dacă utilajele de deszăpezire curăță drumul, în câteva zeci de minute, este din nou la fel.

video foto: se circulă în condiții de iarnă la sibiu - drumul spre păltiniș, acoperit cu zăpadă

video foto: se circulă în condiții de iarnă la sibiu - drumul spre păltiniș, acoperit cu zăpadă

Ninge și la Păltiniș. Șoferii sunt revoltați

Ninge puternic și pe drumul dintre Sibiu și Păltiniș. În aceste momente, drumarii intervin pentru a curăța carosabilul. Mai devreme însă, în după-amiaza zilei de sâmbătă, s-a circulat cu dificultate, potrivit șoferilor, care spun că nu au întârziat să apară și tamponările. „Problemă mare pe drumul spre Păltiniș. Nu s-a intervenit cu utilaje sau cu nisip ori sare și drumul este periculos tare. Plin de gheață… Noi am coborât și erau vreo 6 mașini oprite, fie pentru că nu puteau urca, fie implicate în accidente”, spune un cititor Ora de Sibiu .

Reprezentanții companiei care se ocupă de întreținerea drumului dintre Sibiu și Păltiniș spun că, până la ora 18:30, s-a acționat cu treizeci de tone de material antiderapant. „La această oră pe DJ 106A Sibiu-Păltiniș ninge și se acționează cu trei utilaje cu lamă și material antiderapant (până la această oră s-au folosit 30 to material antiderapant). Deoarece în acest moment circulația se desfășoară în condiții de iarnă (carosabilul este acoperit cu zăpadă) rugăm participanții la trafic să circule cu atenție sporită, în special pe sectoarele de drum unde se afla utilajele de intervenție și de asemenea recomandăm ca autovehiculele să fie echipate corespunzător”, spun reprezentanții Drumuri și Poduri SA Sibiu.

Numărul de telefon la care se poate apela pentru sesizări și informații legate de starea drumurilor este 0269.210.884 (apelabil 24 ore din 24).

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Au dat pe naiba cu ceva
    Nu era nimeni
    Am plecat din Sibiu la 16.30, ningea tare, eram vreo 6 masini care urcam, o gramada de oameni coborau
    Toti mergeam incet, derapam, eu personal m am invartit intr o serpentina
    In fata mea s au lovit doi
    Am un Duster 4*4 bine echipat, totusi am renuntat la intersectia cu drumul de Gura Raului, ne am intors la Sibiu