video foto: a început wedding expo sibiu - cât costă să faci nunta în 2023 și care sunt trendurile

Cum arată o nuntă în anul 2023? Ce se mai poartă? Ce modele de rochii de mireasă sunt în trend? Dar mirele, ce costum trebuie să aleagă?

Locația, decorul, mărturiile, băutura și meniurile, dansul mirilor, muzica, fotograful, de toate trebuie să se ocupe cei care și-au jurat iubirea, totul pentru a avea parte de cea mai frumoasă zi din viața lor. Există însă persoane care pun la punct toate aceste aspecte, astfel încă mirii să nu aibă nici măcar un stres. La Târgul de Nunți de la Redal Expo, eveniment organizat în acest weekend la Sibiu, găsiți răspuns la orice întrebare, ajutor, dar și multe oferte de neratat.

Nu mereu este simplu să organizezi o nuntă. Cel mai mic detaliu trebuie pus la punct și, uneori, e dificil să faci alegeri, atât când vine vorba de ținute, cât și de locație sau artiștii pe care îi vrei lângă tine și invitați în ziua cea mare. Dar, pentru asta există târgurile de nunți, evenimente special organizate pentru viitorii miri, cu ajutorul cărora bifezi mai repede planurile de pe lista ta. 

Wedding Expo Sibiu este organizat în acest weekend la Redal Expo, iar viitorii miri sunt așteptați să vorbească cu organizatorii de evenimente, cu fotografii, cu cofetarii și cu coregrafii care se ocupă de dansul mirilor. De menționat este faptul că aici găsiți și oferte! 

Rochia de mireasă – Ce se poartă în 2023

Orice femeie își imaginează, încă de mică, ziua în care va deveni mireasă. Planificările încep, mai întâi, în gând, iar mai apoi, când evenimentul este aproape, toate acestea sunt trecute pe foaie. Rochia, fie ea simplă, cu trenă lungă, de prințesă, tip sirenă, albă sau de orice altă culoare, trebuie să fie perfectă, exact așa cum și-o imaginează. Târgul de nunți aduce, weekendul acesta, diferite modele din care puteți alege. Prețurile variază și ele în funcție de complexitatea modelului. Găsiți rochii și la 1.000 de lei, dar și care trec de 7.000 de lei.

video foto: a început wedding expo sibiu - cât costă să faci nunta în 2023 și care sunt trendurile

„Avem rochii de mireasă, rochii de ocazie, pentru soacre, pentru nașe, pentru domnișoarele de onoare, pentru surori. Rochiile se pot realiza din modelele deja aflate în atelier, în show-room, sau orice alt model pe care și-l dorește clienta. De obicei, ele vin cu o imagine în minte, cu o poză, de pe site-ul nostru. Am o ofertă luna asta, pentru toți clienții de la târg, 15% reducere la orice comandă. Prețurile încep de la 1.000 – 1.200 lei la 2.000 – 2.5000, 650 lei o cămașă. Toate sunt lucrate manual, perle cusute manual, tot felul de mărgeluțe, pene, paiete, se poartă mult culorile anul acesta, astfel că avem o gamă foarte variată”, spune Delia, care prezintă creațiile din atelier la Wedding Expo Sibiu. 

Viitoarele mirese au posibilitatea și să închirieze o rochie. Sunt multe femei care aleg să facă asta, și nu doar din considerente financiare, ci fiindcă, oricum, după eveniment și ședințele foto, ar ajunge să o vândă. „La această ediție a Târgului de Nunți, așteptăm miresele cu oferte extraordinare la Galileo. Găsiți rochițe de mireasă de închiriat, din colecțiile 2022-2023, rochițe noi. Dacă doriți, puteți să le și cumpărați. Prețurile de închiriat pornesc de la 1.200 de lei, în care este inclus voalul, ajustările. Probele se pot face la salonul de pe strada General Magheru. Vă așteptăm, este un târg extraordinar, găsiți multe oferte aici, doar să veniți. Rochiile în trend sunt cele sirenă, dar în general se caută rochiile prințesă”, Neluțu Dragotă, maestru de ceremonii de la Galileo. 

video foto: a început wedding expo sibiu - cât costă să faci nunta în 2023 și care sunt trendurile

Tortul – Cofetarii încurajează mirii să combine arome noi

Și în materie de torturi există noi trenduri. Cofetarii spun că, printre alegerile preferate de miri, se numără combinația dintre ciocolată și vișine. Dar, ei îi încurajează să opteze și pentru arome mai diferite. De exemplu, la „Mini Delights Studio” există combinații inedite: levănțică și ciocolată albă sau alună pralinată și piure de castane.

„Am pregătit pentru clienții noștri o ofertă atât pentru partea de candy bar, cât și pentru partea de torturi. Noutățile de anul acesta sunt în materie de combinații fructate, inserții aromate, la torturi festive. Sunt încă miri care doresc un sortiment mai sigur, tradițional, cele mai multe sunt care au conținut ridicat de ciocolată neagră combinată cu o inserție de vișine. În același timp, încurajăm tinerii miri să fie deschiși, să aibă inspirație spre nou, spre arome noi, spre combinații de ciocolată, fistic și zmeură, alună pralinată cu piure de castane. Avem un sortiment nou bazat și pe parte de levănțică și ciocolată albă. Sunt foarte multe variante, important e să vină să deguste, să ne cunoaștem și, cu siguranță, evenimentul fericit pe care îl programează va fi unul de succes”, spune Alexandra, reprezentant Laboratorul de Cofetărie și Patiserie Mini Delights Studio.

Mulți cofetari au venit la târg pentru a prezenta cele mai delicioase torturi și prăjituri. Printre ei se numără și Alina Belcea de la Cofetăria Alina, care a realizat torturile de mai jos.

video foto: a început wedding expo sibiu - cât costă să faci nunta în 2023 și care sunt trendurile

 

Ofertă inedită pentru miri – Albire dentară cosmetică 

La târgul de la Redal Expo, viitorii miri găsesc și oferte mai puțin întâlnite, cum ar fi albirile dentare cosmetice, astfel încât să aibă zâmbete perfecte în ziua cea mare. Albirea de lux costă 750 de lei. „Venim cu ceva absolut nou pe piața din România – albire dentară cosmetică. Vă garantăm minim patru nuanțe în maxim o oră. Avem o super ofertă la Târgul Wedding Expo de la Sibiu, pentru sibieni, 10% la achiziționarea unui card pentru albire și 20% la achiziționarea a două produse. Vă putem oferi inclusiv bijuterii dentare original swarovski. O albire de lux complexă costă 150 de euro (750 lei), spune reprezentantul Salonului Profesional DENTAL – SPA – COSMETIC din România. 

video foto: a început wedding expo sibiu - cât costă să faci nunta în 2023 și care sunt trendurile

Muzica, fotografii și decorul sălii – Ce oferte sunt la Wedding Expo 

Când vine vorba de muzică, mirii optează fie pentru DJ, fie pentru un cântăreț, fie pentru ambii. La Wedding Expo de la Redal găsiți oferte. Ovi Sound Events, de exemplu, oferă, pe lângă muzică, o gamă largă de servicii: fum, artificii, globuri disco, cabină foto. „Sunt serviciile de care eu mă ocup, sunt DJ. Dacă aveți nevoie de aceste servicii vă așteptăm la târgul de la Redal Expo până duminică inclusiv”, spune Ovidiu, managerul Ovi Sound Events. 

video foto: a început wedding expo sibiu - cât costă să faci nunta în 2023 și care sunt trendurile

Fotografiile și filmările din ziua nunții sunt extrem de importante, iar asta fiindcă reușesc să comprime cele mai importante momente ale zilei. Fotograful sibian Cleo Huzu spune că are o ofertă valabilă pentru mirii care îi aleg serviciile în perioada târgului de la Redal. „Oferta noastră, pe foto-video, cu ocazia târgului, este la 1.200 de euro, pentru ziua nunții. Dacă mirii doresc și albume, prețul lor se negociază în funcție de câte doresc, ce dimensiuni vor avea”, spune fotograful Cleo Huzu. Sunt oferte însă și de la 800 de euro. 

video foto: a început wedding expo sibiu - cât costă să faci nunta în 2023 și care sunt trendurile

„Better Together” se ocupă de decoruri pentru nunți, iar Ioana, care face parte din echipă, spune că acestea pot fi personalizate în funcție de preferințele mirilor. „Facem totul personalizat, de la baloane, la decor mese, flori, buchete de mireasă”, spune Ioana de la „Better Together”. 

„Clienții pot alege din modelele de buchete de flori realizate deja sau orice alt model doresc. Lucrăm cu flori naturale, cât și cu artificiale, realizăm toată partea de decor a nunții,  buchete, lumânări, flori de pus în piept, bijuterii florale. Pe perioada târgului avem o reducere de 10%, valabilă până la finalul lunii, pentru a putea face o ofertă personalizată”, spune și Cristina, organizator de nunți. 

Mărturii ieșite din comun – Bere artizanală cu etichete personalizate

Fiecare invitat la nuntă primește, de regulă, așa zisele mărturii. De regulă, ele sunt reprezentante de pachețele cu bomboane glazurate, ciocolată sau obiecte decorative. Există însă și variante inedite, aduse în atenția celor care vizitează târgul Wedding Expo, cum ar fi bere artizanală cu etichete personalizate. 

video foto: a început wedding expo sibiu - cât costă să faci nunta în 2023 și care sunt trendurile

„Avem mai multe oferte destinate evenimentelor, nunți, botezuri, dar și evenimente din viața personală a fiecăruia. Pentru nuntă, în mod special, am pregătim partea de etichete personalizate. Știți că se dă un dar la plecare, iar cu ocazia aceasta pot dărui bere SB personalizată cu eticheta mirilor. Avem o soluție completă de Draft, unde oferim inclusiv o remorcă frigorifică pentru petrecerile care se țin în aer liber. Dacă petrecerea are loc în spațiu închis, atunci oferim partea aceasta de Draft care merge pe patru sortimente de bere. Avem o variantă pentru evenimentele mai restrânse și o ofertă pentru petrecerea burlacului”, spune Cosmin de la SB – Bere Artizanală. Prețurile pentru serviciile oferite de SB Bere Artizanală pornesc de la 11 lei/sticlă la comenzi de peste 100 de sticle. 

Oferte la verighete – Se poartă combinațiile de culori

Și când vine vorba de verighete, mirii au de făcut alegeri importante, iar asta datorită numeroaselor variante. Anul acesta se poartă însă combinația de culori. „Ofertele noastre vin la verighetele din toate colecțiile, avem inele semi-infinity, infinity, cu diamante, cu aur de 18 karate. Doamnele merg anul acesta cu varianta asta. Avem verighete de aur, de platină, cu aur alb, galben, rosé. Trendul este la combinația de culori. Avem reduceri în cadrul târgului, 8% la aur, 15% la diamante, vouchere de 100 de lei în cadrul târgului. Prețurile pornesc la 295 lei prețul pe gram”, Bianca Ștefănuță, bijutier. 

video foto: a început wedding expo sibiu - cât costă să faci nunta în 2023 și care sunt trendurile

Mirii se lasă pe mâna organizatorilor de evenimente – „Facem totul de la A la Z”

Mirii care nu doresc să își bată capul cu organizarea unui eveniment atât de mare, pot apela la serviciilor organizatorilor de nunți. Aceștia sunt mereu în temă cu ceea ce se poartă și știu cu exactitate ce trebuie făcut pentru ca evenimentul să fie unul ca la carte. Mirii trebuie doar să spună ce își doresc, iar organizatorii fac totul posibil. Asta promit și cei de la „Pasaj Events”, care spun că au observat o schimbare în ceea ce private alegerile mirilor. Mulți preferă ca evenimentul cel mare să aibă loc în aer liber, iar clișeele să lipsească cât mai mult. 

video foto: a început wedding expo sibiu - cât costă să faci nunta în 2023 și care sunt trendurile

video foto: a început wedding expo sibiu - cât costă să faci nunta în 2023 și care sunt trendurile

„Avem oferte de la A la Z. Oferim tot ce e nevoie, ne ocupă de grijile celor care vor să își organizeze un eveniment. La noi pot veni, ne spun data și îi așteptăm acolo cu tot ce e necesar. Nu trebuie să își bată capul, să caute, să alerge, să piardă din timpul lor decât dacă își doresc asta. Avem, pe lângă serviciile de catering și bar, dulciuri, invitații, prosecco bar. Orice cerere adresată, noi facem tot posibilul să o îndeplinim. În 2023, trendurile sunt să se facă nunți în primul rând, lumea își dă seama că este cel mai simplu business prin care poți fi antreprenor. Cel mai mișto este că mulți doresc să iasă din monotonia clasică, din sălile de nunți și decorurile care seamănă între ele și să se conecteze cumva cu natura, să facă nunți altfel. Să nu fie constrânși de niciun clișeu, să se simtă bine în ziua aceea. Avem un decor cu cărbuni și usturoi, iar asta fiindcă, dacă facem barbecue la o nuntă, înseamnă că totul trebuie să se încadreze într-o anumită temă. Prețurile depind de multe aspecte, de numărul de persoane. O nuntă mică ajunge destul de scumpă, între 200 – 300 de euro de persoană, în funcție de ce ai nevoie”, spune Andrei Lumină de la Pasaj Events. 

Tot la târgul de la Redal găsiți și oferte pentru dansul mirilor, dar și mașini de epocă și limuzine pentru ziua nunții.

Wedding Expo Sibiu de la Redal Expo este deschis inclusiv duminică, între orele 10:00 – 18:00, iar intrarea este liberă.

Ultima oră

Comentariul meu