șoselele din centrul țării, curățate cu aproape două sute de utilaje de deszăpezire
Foto Arhivă

Aproximativ două sute de utilaje de deszăpezire, reprezentând aproape întregul efectiv din bazele Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Braşov, au acționat, în noaptea de vineri spre sâmbătă pe șoselele din centrul țării, notează Agerpres. În numai câteva ore însă, în mai multe zone, în urma ninsorii abundente, în cursul dimineții de sâmbătă s-a depus un nou strat de zăpadă.

„În special în judeţul Braşov a nins abundent şi s-a depus un strat nou de zăpadă, de peste 15 cm. Cu toate acestea, am reușit să facem față fără blocaje sau alte probleme în trafic. Mulțumim șoferilor care au înțeles, de această dată, să nu plece la drum în condiții meteo neprielnice și, astfel, am avut cale liberă să acționăm”, au transmis, sâmbătă, reprezentanții DRDP Braşov.

De vineri, ora 17:00 și până sâmbătă, ora 5:00, drumarii din centrul țării au acționat cu 188 utilaje, care au răspândit 1.142 tone de material antiderapant.

În zonele montane înalte din aria de competență a DRDP Braşov – Bâlea Cascadă – Cârțișoara (Sibiu) și Zagon- Barcani (Covasna), sâmbătă dimineața, șoselele erau acoperite de zăpadă frământată de 2-3 cm, respectiv tasată de 3-4 cm.

Și în alte zone au existat șosele cu zăpadă frământată de până la 3 cm, în județele Harghita și Braşov, printre acestea numărându-se DN 12, Tușnad Băi-Toplița și Miercurea Ciuc – limită cu județul Bacău, Gheorghieni – Bicaz (DN 12C) și Praid-Gheorghieni (DN 13B), DN 13 Secuieni – Bisericani şi DN 15 Toplița – Borsec (Harghita), precum și DN 73A Poiana Mărului – Șercaia, DN 13 Măieruș- Rupea şi centura ocolitoare a municipiului Braşov – Săcele. Judeţele din centru ţării se află, sâmbătă, sub cod galben de ninsoare.

Ultima oră

Comentariul meu