giratoriul din județul sibiu în care nu ai voie să te învârți mai mult de trei ori

În județul Sibiu este un sens giratoriu unde te poți învârti de maxim trei ori. Este vorba despre sensul giratoriu din parcarea Hotelului Fântânița Haiducului, de lângă DN1 pe Hula Bradului.

Asociația Pro Infrastructura a postat joi seară o fotografie cu sensul giratoriu din parcarea Hotelului Fântânița Haiducului, realizată de un membru al comunității PeUndeMerg.ro, unde a fost amplasat un așa zis indicator care specifică de câte ori șoferul poate să se învârtă în sens – „maxim de 3 ori”.

Cu toate că situația pare una amuzantă, Ionuț Ciurea, directorul executiv al Asociației Pro Infrastructura, spune că dacă lăsăm gluma la o parte, vom observa că există probleme serioase cu modul în care șoferii circulă în sensurile giratorii nu doar din Sibiu, ci din toată țara. „Probabil că fiind parcare mai este vreunul care se rotește în sensul acela până găsește un loc. Altă explicație logică în afară de asta nu am. Nu scrie nimic în lege despre numărul de rotiri în sensul giratoriu. Indicatorul e pus ilegal. Dacă legea nu limitează, nu poți să limitezi tu. Dacă parcarea e folosita de public se aplică codul rutier”, spune Ionuț Ciurea, director executiv al Asociației Pro Infrastructura.

„Dincolo de hazliul situației și de ingeniozitatea legendară a românilor și în materie de indicatoare rutiere, subiectul circulației prin girații este unul foarte serios și complicat care generează multă confuzie, fiind o enigmă totală pentru numeroși șoferi autohtoni.

Dovadă stau numeroasele incidente, de la simple înjurături la tamponări care-ți bagă mașina în service o lună și pe tine în spital, ajunse deseori în instanțele de judecată. Prea mulți șoferi nu știu cum să se încadreze și, dacă e nevoie, când și cui să acorde prioritate la intrarea, schimbarea benzii (în girațiile cu două sau mai multe benzi) și părăsirea sensului giratoriu.

S-au consumat râuri de cerneală pe problematica aceasta și nu ar strica să vedem mai repede adoptarea noii inițiative legislative care ar trebui să nu mai lase loc de interpretări și culpe comune. Plus niște instructori auto care-și învață corect elevii și polițiști care știu să aplice legea”, spune Asociația Pro Infrastructura.

Administratorul Hotelului Fântânița Haiducului nu a putut fi contactat.

Ultima oră

Comentariul meu