dan barna și președinta usr sibiu, surprinși de plecarea lui ștefănuță din partid - ”nu au existat tensiuni”

Acum câteva zile, europarlamentarul Nicu Ștefănuță și-a anunțat plecarea din partidul Uniunea Salvați România din motive ce țin de direcția actuală a formațiunii politice. Dan Barna și Ruxandra Cibu Deaconu susțin că acesta nu a plecat din cauza tensiunilor din partid. 

În cadrul conferinței de presă USR susținută de Dan Barna, deputat USR și vicepreședinte în Camera Deputaților, și Ruxandra Cibu Deaconu, președinta USR Sibiu și consilier județean, a fost atins și subiectul legat de plecarea lui Nicu Ștefănuță din partid. Cei doi susțin că nu au existat tensiuni în partid, iar dorința acestuia de a candida la primărie a fost sprijinită în totalitate.

Ruxandra Cibu Deaconu, luată prin surprindere de plecarea lui Ștefănuță

Ruxandra Cibu Deaconu, președinta USR Sibiu și consilier județean a susținut că a fost luată prin surprindere de decizia lui Nicu Ștefănuță de a părăsi USR. „Am fost luați prin surprindere. Din punctul meu de vedere, firesc și onest este să îți anunți echipa în momentul în care te hotărăști să iei o decizie atât de radicală. Dar, sigur că fiecare decide pentru sine, iar eu îi doresc lui Nicu succes în continuare. Nicu a fost un membru valoros, știm cu toții asta. Încă nu este foarte clar ce urmează să facă în viața politică, de asta am și spus că îi urez succes. Ține de viziunea fiecăruia despre cum se încheie o relație” a declarat aceasta. 

Barna susține că nu au existat tensiuni

Întrebat dacă au existat tensiuni la nivel național care să îl facă pe Ștefănuță să plece din USR, Dan Barna a susținut că din punctul lui de vedere tensiuni nu au existat, iar situația a ținut de valori. „La nivel național nu au existat tensiuni. Nicu Ștefănuță a fost constant într-o viziune, din fericire, marginală a partidului care nu avea abordarea liberală pe care USR o are, asta știm constant și din pozițiile și din referendumul prin care USR s-a definit cu 80% un partid de centru-dreapta. Nicu a fost unul dintre cei care nu a susținut acest punct de vedere, deci este o chestiune de valori. El era într-o zonă mai spre stânga, asta am înțeles noi că ar fi valorile la care făcea referire” a spus Barna.

De asemenea, acesta a susținut că i-a oferit sprijinul lui Ștefănuță în decizia lui de a candida la primărie. „Chiar în ultima mea discuție cu el care a avut loc la București, după ce și-a anunțat intenția de canditatură la primărie, am discutat despre care ar putea să fie strategia, avea toată susținerea noastră, urma să o obțină și pe cea a filialei, nu vedeam aici o problemă majoră. I-am spus că dacă își dorește să candideze va avea sprijinul meu și al Biroului Național fără niciun fel de problemă” a transmis Barna. 

 

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu