VIDEO: Polițist din Sibiu, înjurat și amenințat pe TikTok - „Te prind eu să-ți dau capace, te bag sub roata de rezervă”

Agentul de poliție Adrian Surcel, angajat la IPJ Sibiu, este tânărul în vârstă de 21 de ani care, aflat în timpul liber, a prins un hoț care fura dintr-un magazin din oraș. Fapta lui de curaj și implicarea sa au fost aplaudate de reprezentanții Inspectoratului de Poliție, care au mediatizat povestea pe rețelele de socializare. În urma evenimentului însă, polițistului i-au fost adresate o mulțime de cuvinte jignitoare, atât în comentariile postărilor de pe Facebook care îl vizau, cât și în videoclipuri pe TikTok. Un individ, care se intitulează „alexmarian.sibiu”, nu doar că l-a înjurat pe Internet, ba chiar l-a amenințat. 

VEZI AICI DETALII DESPRE FURT ȘI CINE ESTE POLIȚISTUL

Alex Marian Sibiu, așa se intitulează pe platforma TikTok un bărbat care a crezut de cuviință să îl înjure și să îl amenințe cu bătaia pe polițistul Adrian Surcel, agent la IPJ Sibiu, după ce acesta a prins, în timp ce se afla în timpul liber, un hoț care furase produse alimentare, în valoare de 50 de lei, dintr-un magazin din orașul de pe Cibin. Bărbatul, care îl apară pe hoț și îl blamează pe omul legii, a avut, în mod public, un discurs plin de ură și rasism, compus din 90% cuvinte vulgare, cu direcție către agentul de poliție. 

Polițist din Sibiu, înjurat și amenințat pe TikTok 

Într-un clip video de trei minute, individul, pesemne sibian, l-a înjurat în mod continuu pe agentul de poliție de la IPJ Sibiu, numindu-l în fel și chip. 

„Adrian Surcel, milițian, tentativă de milițian la IPJ Sibiu din crăcănații din deal, din statele subdezvoltate, (…) din Olt de acolo, de unde mă-sa și ta-su fură porumb, grâu și sfeclă de pe câmp de zece ori mai mult decât a furat amărâtul ăla din mall, 50 de lei, auzi, a furat mâncare. Unde am ajuns, mă? Normal că am ajuns acolo unde fură omul ca să pună la copii să mănânce. Băi, Surcel, f*** m*** m***, băi, regățene, împuțit, du-te-n m*** tăi pe tarla acolo de unde ai venit (…). Dacă te torn, deja te-am văzut, te-am studiat, știu unde miști, că ești milițian, bag p*** în sângele tău, tu nu ești milițian, tu faci rușine Poliției Române. Auzi, bă, îl toarnă pe ăla, fuge după el, 50 de lei, a furat omul mâncare, n-avea să mânânce băi, frate, și tu te duci și arestezi pe ăla, vezi doamne, e mai interlop. Băi, z***, fură ăilalți de rup, du-te la Sebeș unde fură ăia cu camioanele, dacă vrei să te afirmi, că ai venit oltean împuțit în Ardeal, ai ajuns la Sibiu, că numai voi faceți din astea”, a spus în video bărbatul. 

Nu s-a oprit la cuvinte jignitoare, ci a continuat, mai apoi, cu amenințări. I-a transmis polițistului că știe cine e și, atunci când îl va vedea pe stradă, o să îl bată. „Nu dai tu de mine pe stradă să-ți dau niște capace să te bag sub mașină? (…) Măi, p***, milițieni, auzi, mă, nu ți-ar fi rușine? Te bat ăia din birouri, p*** în g***. Te-am căutat, deja știu cine ești. Vezi că dai poc cu mine pe stradă și te bag sub roata de rezervă, f*** m*** m*** de z***. Măi, jegule, măi, oltean alterat. Ai venit la Sibiu să mănânci și tu o coajă de pâine și calci pe cadavre ca să ajungi tu sus. Unde m*** m*** te trezești, mă? Eu plătesc prejudiciul, eu plătesc amenda, eu îi plătesc la ăla tot! La amărâtul ăla. Să-ți fie rușine, f*** m*** m***”, și-a încheiat discursul bărbatul. 

Polițistul, încurajat să depună plângere

Videoclipul individului a fost publicat și pe pagina de Facebook SNPR DECUS, acolo unde reprezentanții sindicatului își exprimă mirarea că bărbatul nu se află în spatele gratiilor pentru ultraj. „Ne exprimăm mirarea că încă nu este în spatele gratiilor, arestat preventiv, pentru amenințări de genul <<te prind eu în oraș să îți dau capace>> sau <<când te prind te bag sub roata de rezervă>>. Întrebarea noastră este… dacă bizonul din imagini ar fi adresat aceste cuvinte la adresa unui magistrat, ar fi beneficiat de tot atâta clemență?”, scriu reprezentații DECUS. 

Totodată, aceștia spun, în postare, că între timp, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu a solicitat polițistului amenințat să depună plângere penală pentru comiterea infracțiunii de ultraj. „Așteptăm să vedem ce măsuri preventive vor fi luate împotriva acestui specimen care, în opinia noastră, chiar reprezintă un pericol pentru societate”, scriu cei de la DECUS. 

Între timp, Alex Marian Sibiu a șters videoclipul respectiv de pe contul său de TikTok, platformă unde este urmărit de peste 7.000 de persoane. 

Sursa video: Facebook/SNPR DECUS

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu