muzeul brukenthal din sibiu va avea curtea interioară acoperită ca la british museum

Muzeul Brukenthal își propune o restaurare modernă în 2023, iar în planurile instituției se află și amenajarea unui acoperiș pentru curtea interioară. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă în care managerul interimar a prezentat bilanțul anului 2022 și obiectivele pentru anul în curs.

“Le-am propus celor de la Biserica Evanghelică dacă vor lua în calcul restaurarea Palatului Brukenthal, pentru că dânșii sunt proprietari. Vom vedea când se va întâmpla lucrul acesta, eu am spus doar un singur lucru, dacă se dorește restaurarea palatului, va trebui făcută o restaurare bună”, a spus Alexandru Chituță, managerul interimar al muzeului.

În cadrul conferinței au fost prezentate drafturi realizate în colaborare cu un arhitect din București. Legat de modelele de finanțare ale unei astfel de lucrări, au fost prezentate două astfel de variante prin costuri acoperite fie de Biserica Evanghelică, fie de Ministerul Culturii. “O estimare de cost deocamdată nu există. Ar trebui făcută o restaurare așa cum domnul președinte Klaus Iohannis a făcut la primărie. Există două posibilități juridice de finanțare. Biserica este proprietar, deci să preia întreaga restaurare, iar noi cu specialiștii să venim cu câteva idei de amenajare sau Parohia Evanghelică să cedeze printr-un contract clădirea Muzeului către Ministerul Culturii pe un anumit timp și atunci acesta să preia investiția” a completat Chituță.

 

Ultima oră

Comentariul meu