foto: incendiu la capela de pe constituției - sicriele, scoase afară de pompieri

Pompierii sibieni au intervenit, miercuri, pentru a lichida un incendiu care a izbucnit la capela Bisericii Ortodoxe de pe strada Constituției din Sibiu. Salvatorii au scos din interiorul clădirii două sicrie în care se află persoane decedate. 

UPDATE

După intervenția pompierilor s-a constatat că incendiul se manifesta la o grindă de susținere, nu la coșul de fum. „Incendiul s-a manifestat cu degajare de fum la nivelul podului și în cele 3 compartimente ale capelei. În urma incendiului a ars grinda de susținere pe o suprafață de aproximativ 1 mp”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Din capelă au fost evacuate două sicrie cu persoane decedate, care erau depuse acolo, și au fost mutate în biserică. Paisprezece persoane participante la priveghi s-au autoevacuat, fără a necesita îngrijiri medicale. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un cablu electric neizolat corespunzător.

ȘTIREA INIȚIALĂ

foto: incendiu la capela de pe constituției - sicriele, scoase afară de pompieri

„ISU Sibiu intervine de urgență pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit pe strada Constituției la o capelă. La fața locului sunt mobilizate două autospeciale de stingere, o autoscară și un echipaj SMURD”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Potrivit salvatorilor, incendiul se manifestă la coșul de fum, existând și degajări de fum.

foto: incendiu la capela de pe constituției - sicriele, scoase afară de pompieri

La acest moment se acționează la evacuarea persoanelor decedate depuse la capelă.

Intervenția este în dinamică. Revenim cu informații.

Ultima oră

Comentariul meu