covasna peste sibiu la capitolul turiști în regiunea centru - doar 23,9 la sută din locurile de cazare au fost ocupate în luna noiembrie 2022

Durata medie cea mai mare a sejurului turistic s-a înregistrat în Regiunea Centru în noiembrie în judeţul Covasna, iar cea mai mică în judeţul Sibiu, potrivit unui comunicat transmis de către Direcţia Regională de Statistică (DRS) Alba.

“Durata medie a sejurului la nivelul Regiunii Centru, în luna noiembrie 2022, a fost de 1,94 zile, iar la nivel judeţean, cea mai mare durată a sejurului s-a înregistrat în Covasna, 4,42 zile, iar cea mai mică în judeţul Sibiu, 1,62 zile”, se menţionează în comunicat, transmite Agerpres.

Şi în ceea ce priveşte indicele de utilizare netă a locurilor de cazare, cea mai mare valoare, respectiv 44,5%, s-a înregistrat tot în Covasna, la polul opus aflându-se judeţul Alba, 16,6%.

“Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare din Regiunea Centru a fost în luna noiembrie 2022 de 25,4% pe total structuri de cazare turistică, sub nivelul înregistrat în luna noiembrie 2021 (19,6%) şi sub indicele calculat la nivel naţional (27,6%). Judeţul Covasna a înregistrat cea mai mare valoare a indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare (44,5%), fiind urmat de judeţul Mureş (32,1%), judeţul Braşov (24,1%), judeţul Sibiu (23,9%), judeţul Harghita (16,7%), iar cea mai scăzută valoare s-a înregistrat în judeţul Alba (16,6%)”, precizează sursa citată.

În Regiunea Centru, numărul turiştilor a fost în luna amintită de aproximativ 200.000, aproape un sfert din cel înregistrat la nivel naţional. Cei mai mulţi turişti, practic aproape o jumătate din cei înregistraţi în Regiunea Centru, au optat pentru unităţile de cazare din judeţul Braşov. Cei mai puţini, 5,1%, au preferat judeţul Harghita.

Printre aceştia s-au aflat şi aproximativ 25.400 de străini, distribuţia pe judeţe fiind inegală. Potrivit DRS Alba, judeţele Braşov şi Sibiu deţin 36,4%, respectiv 34,5% din totalul turiştilor străini la nivel regional.

Ultima oră

Comentariul meu