video cod galben de viscol în zona de munte a sibiului - zăpadă de peste un metru jumătate la bâlea lac

Stratul de zăpadă măsoară 160 de centimetri la peste 2.000 de metri altitudine, în zona turistică Bâlea Lac din Munţii Făgăraş, unde accesul este posibil doar cu telecabina, potrivit meteorologilor sibieni.

În zona de munte a judeţului Sibiu, la peste 1.700 de metri altitudine este Cod galben de viscol, arată o atenţionare emisă de meteorologii sibieni, transmite Agerpres.

La Bâlea Lac nu există pârtii amenajate. În judeţul Sibiu, pârtii sunt în staţiunea Păltiniş din Munţii Cindrel, unde stratul de zăpadă măsoară 36 de centimetri. Accesul la Păltiniş se poate face pe drumul judeţean care leagă municipiul Sibiu de staţiune.

Potrivit ANM, începând de marţi, ora 10:00, până miercuri, ora 12:00, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, la altitudini de peste 1.700 de metri, vor fi perioade cu viscol (rafale în general de 70 – 80 km/h), zăpada va fi spulberată, iar vizibilitatea redusă.

“La munte vor mai fi perioade cu viscol şi în zilele următoare. Local şi temporar în regiunile sud-vestice, iar miercuri (1 februarie) şi în cele centrale şi nord-estice, vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 50 – 55 km/h”, spun meteorologii.

Judeţele ce se vor afla sub Codul galben de viscol sunt: Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Hunedoara, Vâlcea, Alba, Sibiu, Braşov, Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău.

Ultima oră

Comentariul meu