avalanșă de cazuri de violență domestică la sibiu – poliția a emis aproape 300 de ordine de protecție în 2022
foto: arhivă

Sibiu devine treptat un oraș din ce în ce mai nesigur. În anul 2022 au fost emise de către instanță un număr de 201 ordine de protecție, cu două mai multe față de anul trecut și cu 16 mai multe față de anul 2020. 

În anul 2022, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, în urma formularului de evaluare a riscului, au întocmit 283 de ordine de protecție provizorii, 276 dintre acestea fiind confirmate în instanță.În anul, au fost emise 202 de ordine de protecție provizorii, dintre acestea, 98 au fost transformate în ordine de protecție. În anul 2022, instanțele de judecată au emis 201 ordine de protecție, cu două mai multe față de anul 2021, atunci când au emis 199.

Citește și: Creștere a ordinelor de protecție emise la Sibiu – În 2021 au fost aproape 200. Unul s-a terminat cu Crima din Arhitecților

„Precizăm faptul că, în urma unui apel în care se reclamă fapte de violență domestică, echipajul de poliție care se deplasează la fața locului, imediat după aplanarea conflictului completează un formular de evaluare a riscului. În baza datelor care reies din această evaluare, polițiștii emit sau nu un ordin de protecție provizoriu valabil pentru 5 zile. În intervalul celor 5 zile, victima se poate adresa instanței de judecată pentru confirmarea ordinului de protecție provizoriu și emiterea unui ordin de protecție” au transmis reprezentanții IPJ Sibiu.

Deși aceste ordine au fost emise, au existat situații în care sibienii le-au încălcat. Un exemplu este situația unui bărbat din Rășinari care deși nu avea voie să se apropie de soție, în luna noiembrie a anului 2022 a încălcat acest ordin. Din fericire, poliția a intervenit la timp și nu au fost urmări grave.

Citește și: Sibian reținut după ce a încălcat un ordin de protecție și s-a apropiat de casa mamei sale

Ultima oră

Comentariul meu