drum „de țară” la sibiu - strada răchitei, plină de gropi - „am două mașini puse pe butuci”

În Sibiu, încă se mai află străzi neasfaltate, pline gropi, care îi nemulțumesc de ani de zile pe locuitori. Un astfel de exemplu este reprezentat de strada Răchitei, din cartierul Gușterița.

Sibienii care locuiesc pe strada Răchitei sunt nevoiți să circule zilnic pe un drum neasfaltat și plin de gropi. Cel mai rău este când plouă și gropile se măresc, prin urmare strada devine „o provocare” pentru șoferi. Ghiță David susține că din cauza drumului i s-au stricat două mașini. „E praf strada. Am două mașini puse pe butuci. De 30 de ani ne tot spun că ne fac drumul și nu l-au mai făcut. Nici piatră nu bagă. Ei fac pistă de biciclete, pentru ei asta e prioritar, nu strada plină de gropi. Acum din cauză că a nins sunt cratere, nu gropi. De câte ori am mers în audiență la Primăria Sibiu mi-au spus că o să asfalteze la anul, dar nici până în ziua de azi nu s-a făcut nimic”, spune Ghiță David.

 

Reprezentanții Primăriei Sibiu spun că o parte din drum va fi modernizat. Mai exact, este vorba despre porțiunea de stradă care va facilita accesul la zona de agrement „Gușterland”. „O porțiune a străzii Răchitei, cea care se suprapune cu drumul de acces către Adăpostul pentru câini comunitari, va fi modernizată în cadrul proiectului de amenajare a accesului spre viitoarea zonă pentru sport și agrement Gușterland, care include modernizarea drumurilor și crearea unei parcări de tip Park&Ride cu 300 de locuri în zona străzii Salcâmilor”, a precizat, pentru Ora de Sibiu, Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Ultima oră

Participă la discuție

9 Commentarii

  1. Drumul către adăpost Lucrările la drumul de acces vor fi executate de SC DPC SA prin intermediul subantreprenorului SC Roti Trans. Acestea presupun amenajarea unui drum de 750 de metri care să facă legătura dintre strada Ceaikovski şi locul noului adăpost pentru animale. Valoarea totală es­timată a lucrării este de 300.000 lei. Drumul va fi asfaltat după finali­zarea lucrărilor de construire a adăpostului. De asemenea va fi amenajat un sistem de colectare şi evacuare a apelor pluviale. Lăţimea de şapte metri a drumului va permite circulaţia pe dublu sens. În procesul de amenajare a acestui drum s-a avut în vedere creare

  2. In acte este asfaltata si lata de 7 m prevazuta cu piste de biciclete,dar copii nostrii abia merg pe jos nu mai vb de bicicleta.sjntem sibieni numai la platit impozit.

    1. De la troita este tot strada Gorunului, dar pe Google maps apare Str Rachitei. Ideea este ca intradevar nici vorba ca masina de dezapezire sa treaca pe acolo,iar de asfalt sau reabilitare nici vorba. Doar de gropi si noroi avem parte. ?

  3. Eu locuiesc pe strada Răchitei care in acte este strada Gorunului care practic tot in acte este Asfaltată.De 8 ani o singura data au adus o masina de bolovani care au facut mult mai rau decat bine..Pe langa acele gropi nici macar masina de dezapezire nu trece pe la noi…Dar impozite plătim la fel ca toți ceilalti doar ca nu primim aceleași beneficii….

    1. Ioan, mașină de deszăpezire trece.
      Daca puteam incarca poza, îți puteam arata că a trecut alaltăieri !

      1. Cetatean chiar insist si daca vreti pot sa va arat si eu pozele si filmările de pe camerele de Supraveghere de pe.str Gorunului care inclusiv pe ziua de azi la ora 8:00 cand am dus copii la Scoala doar pana la troița colț cu strada Bradului ati aruncat material.Si dela troița încolo este tot str Gorunului…

  4. Care este denumirea străzi ? Răchitei sau Salcamilor ?
    Pe site-ul primăriei găsim și harta Sibiu-ului : strada Răchitei apare pe deal ( diferit fata de Google -maps).
    Primăria are și un program pt modernizare ? Pe când modernizarea parțială ?

    Oare ,nu ar fi normal sa se asfalteze până la adăpostul de câini ?!

    1. Paul noi 7 case locuim pe str Gorunului avem Buletin pe Gorunului dar pe maps apare str Rachitei.Pe maps strada Răchitei Incepe de la troița colț cu str Bradului …