premieră în fotbalul românesc - meciul sepsi - fcu craiova 1948, oprit definitiv după scandările xenofobe ale fanilor olteni!

Partida din etapa 23 a Ligii 1 de fotbal, Sepsi Sf. Gheorghe – FCU Craiova 1948 a fost suspendată în minutul 25, la scorul de 0-0, din cauza scandărilor xenofobe ale fanilor olteni.

Jocul Sepsi Sf. Gheorghe – FCU Craiova 1948 a consemnat o premieră în fotbalul românesc, după ce arbitrul Andrei Chivulete a oprit definitiv partida în minutul 25, după scandările xenofobe din tribună.

Suporterii lui FCU au strigat „Afară, afară, cu ungurii din țară”, fapt care l-a determinat pe centralul Chivulete să ia măsurile impuse de regulament.  Mai întâi, centralul a oprit temporar jocul și a cerut crainicului să facă un apel la spectatori, pentru încetarea scandărilor xenofobe. Crainicul a repetat mesajul de două ori, ”Nu rasismului și xenofobiei”, dar scandările galeriei oltenilor au continuat, astfel că Andrei Chivulete a trimis cele două echipe la cabine pentru 10 minute.

Jucătorii și arbitrii au revenit pe teren peste 10 minute, dar scandările fanilor olteni  au continuat. Ca atare, arbitrul Andrei Chivulete a oprit definitiv partida, la scorul 0-0. Conform Regulamentului Disciplinar, oltenii vor pierde jocul la „masa verde”.

Cazul va fi judecat de către Comisia de Disciplină a FRF, pe baza rapoartelor care vor fi întocmite de arbitrul Andrei  Chivulete și observatorul Octavian Goga.

 

Ultima oră

Comentariul meu