Două vârstnice din municipiul Sibiu au fost trase pe sfoară de o femeie din județul Hunedoara. Aceasta le-a păcălit prin metoda „accidentul” și a reușit să scoată de la ele, în total, aproape 9.000 de euro.
„La data de 26 ianuarie a.c., în continuarea cercetărilor derulate într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, prin metoda ACCIDENTUL, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, au efectuat o percheziție domiciliară pe raza municipiului Sibiu. O femeie în vârstă de 39 de ani, din județul Hunedoara, a fost reținută”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.
Din cercetări a reieșit faptul că, în zilele de 7 noiembrie și 18 decembrie 2022, femeia ar fi indus în eroare două vârstnice din municipiul Sibiu, cu privire la necesitatea efectuării unor intervenții chirurgicale asupra unor membri de familie care ar fi suferit așa-zise accidente, intervenții medicale costisitoare pentru care ar fi solicitat și primit sumele de 18.400 de lei și 5.000 de euro.
În baza probatoriului administrat în cauză, polițiștii sibieni au luat măsura reținerii femeii din Hunedoara pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive. Cercetările continuă la nivelul Poliției Municipiului Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, pentru identificarea și documentarea întregii activități infracționale a persoanei.
Polițiștii sibieni le recomandă cetățenilor să nu dea curs solicitărilor primite telefonic sau personal de a oferi sume de bani unor persoane necunoscute sub pretextul că o rudă apropiată ar fi fost implicată într-un accident, de cele mai multe ori rutier, și ar avea nevoie de bani fie pentru rezolvarea situației juridice, fie pentru intervenții medicale de urgență.
Dacă primiți o astfel de solicitare, păstrați-vă calmul, sunați-vă ruda respectivă indiferent de oră, solicitaţi cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare. Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini. Nu le furnizaţi persoanelor necunoscute informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini. Atenţie! Persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua şi a treia, despre care se presupune că dețin acasă sume mari de bani şi rude care nu se află în proximitatea lor.