video foto: pista de biciclete de pe malul cibinului - primăria a lansat licitația pentru conectarea a două tronsoane

Malurile Cibinului prind contur. În curând, sibienii se vor putea plimba aici cu bicicletele, dar și pe jos, având acces mult mai ușor către toate zonele orașului. Municipalitatea a lansat recent licitația pentru conectarea a două tronsoane din cadrul proiectului. În această etapă, va fi construită legătura între trasee prin subtraversarea podului de pe strada Rusciorului. 

video foto: pista de biciclete de pe malul cibinului - primăria a lansat licitația pentru conectarea a două tronsoane

Proiectul traseului pietonal și pentru bicicliști de-a lungul râului Cibin, realizat cu fonduri europene nerambursabile, prinde contur. Municipalitatea a demarat procedurile pentru o nouă etapă și a lansat licitația pentru elaborarea documentației tehnico-economice necesară realizării legăturii dintre tronsonul 5 și 6 al pistei de bicicliști. 

video foto: pista de biciclete de pe malul cibinului - primăria a lansat licitația pentru conectarea a două tronsoane

Potrivit caietului de sarcini, prin intermediul acestei investiții, se va crea o legătură între pistele de biciclete de pe străzile Rusciorului, Râului și Târgul Fânului. Aceasta va fi realizată pe partea stângă a podului pe care îl va subtraversa. „Scopul realizării prezentei investiții este de a crea o pistă de biciclete cu continuitate care să permită o deplasare fluență a bicicliștilor și în deplină siguranță, prin realizarea separării de fluxul auto. (…) realizarea pistei de biciclete pe partea stângă a podului pe traseul trotuarului existent, pentru realizarea măsurilor de siguranță, coborâre în albia Cibinului, subtraversarea podului și realizarea racordului cu pista proiectată”, se arată în caietul de sarcini. Mai exact, pista va trece pe sub podul de pe strada Rusciorului, legând traseul de pe strada Râului cu cel din zona Lidl. Lungimea acestei legături va fi de aproximativ 200 de metri. 

În cadrul acestei etape va fi realizat și iluminatul în zonele întunecate, marcajul și semnalizările. De asemenea, vor fi construiți și parapeți. 

Proiectul pistei de biciclete de pe malul Cibinului se desfășoară pe șase tronsoane de infrastructură de importanță majoră, pe o distanță de aproximativ 3,6 kilometri. „Este un proiect de infrastructură cu un impact semnificativ asupra mobilității urbane la nivelul municipiului și, implicit, asupra obiectivului general de reducere a emisiilor de CO2”, se arată în tema de proiectare pentru conectarea celor două tronsoane. 

Ultima oră

Comentariul meu