usr sibiu – "județul sibiu va fi primul județ din țară care va avea un sonar performant în dotarea echipelor de căutare și recuperare" (c.p)

Recent, un eveniment tragic care a dus la pierderea a două tinere vieți sibiene ne-a plasat în fața uneirealități dureroase privind dotările  echipelor de căutare, salvare și recuperare.

Este esențial acordăm atenție și prioritate investițiilor în acesteechipamente, în special în ceea ce privește siguranțasalvatorilor care sunt trimiși în misiune.

În numele consilierilor USR și a sibienilor care au adresat această problemă, am propus astăzi înședința Consiliului Județean includem în bugetulpentru acest an și prioritizăm achiziționarea a celpuțin două echipamente noi de scafandru și un sonar performant pentru identificare, pentru a asigurasiguranța salvatorilor și pentru a diminua cât mai multposibil calvarul prin care trec apropiații victimelor înastfel de situații, a declarat Ruxandra Cibu Deaconu, președinte USR Sibiu.

Reprezentanții administrației județene ne-au datasigurări sunt deja demarate procedurile pentru o astfel de achiziție și județul Sibiu urmează fie primul județ din țară care va avea un astfel de echipament în dotarea ISU.

Aceasta este o victorie mică dar însemnată pentrujudețul nostrum si care reprezintă un pas cătrenormalitatea zilelor noastre.  

Ultima oră

Comentariul meu