a crescut numărul pensionarilor din sibiu care se împrumută la c.a.r. pentru facturi și intervenții medicale

Prețurile ridicate din ultima perioadă au împins tot mai mulți oameni spre un împrumut. La Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Sibiu, persoanele care au avut nevoie de ajutor sunt din ce în ce mai multe.

Comparativ cu luna ianuarie a anului trecut, numărul persoanelor care au luat un împrumut de la C.A.R. a crescut cu 15%, atât în ceea ce privește înscrierile, cât și în ceea ce privește cererile de înscriere. Principala problemă a celor care împrumută bani se plâng de prețurile crescute la facturi, dar și de probleme de natură medicală.

”Oamenii se împrumută pentru că e clar că nu le ajung banii, dar cele mai mari probleme din câte am discutat cu membrii noștri sunt problemele medicale, precum operații, intervenții, proteze sau pentru renovări, de exemplu, la țară, fiecare ș-a luat o căsuță, vrea să își amenajeze o baie. Sunt pensionari care de exemplu în lunile septembrie-octombrie iau câte un credit tocmai pentru plata taxelor în perioada de iarnă” explică Marius Roman, director C.A.R. Pensionari Sibiu.

La nivelul judeţului Sibiu funcţionează 36 de Case de Ajutor Reciproc, unite sub tutela Uniunii Judeţene a C.A.R.-urilor din Sibiu, cu mult mai puţine decât la înfiinţarea ce a avut loc în anul 1990, atunci când numărul asociaţiilor de acest fel era de 124. În acest moment, sunt înscrişi în cadrul asociaţiilor aproximativ 22.400 de oameni.

„A crescut prețul la tot, nu ai ce face. Am luat un împrumut pentru că aici mi s-a părut că aș ieși cel mai bine. Cu aceste scumpiri nu mai poți pune deoparte” ne-a mărturisit doamna Maria, pensionară. 

Citește și: CAR-ul, colacul de salvare al sibienilor cu venituri mici – „Sunt oameni care au nevoie de bani ca să treacă fără emoții de lunile de iarnă”

Ultima oră

Comentariul meu