undă verde pentru modernizarea bazinului olimpia - proiectul va fi reaprobat și vor începe lucrările

Sibienii se vor putea bucura în curând de Bazinul Olimpia. După ce proiectul de modernizare al bazinului olimpic nu a avansat din cauza birocrației, se anunță vești bune pentru locuitorii Sibiului, lucrările de modernizare ale bazinului urmând să înceapă.

Conform autorităților, standardele internaționale prevăd ca bazinele olimpice să aibă o lungime de 50 metri, o lățime de 25 de metri, adâncimea minimă de doi metri, iar cele 8 plus 2 culoare de înot au prevăzute o lățime de 2,5 metri. Studiul de fezabilitate contractat de Compania Națională de Investiții pentru acest proiect a fost finalizat la sfârșitul lunii decembrie 2021, dar din acel moment nu s-a mai întâmplat nimic. „În cel mai scurt timp urmează să fie reaprobat proiectul și se poate da undă verde lucrărilor. Vechiul bazin nu mai era funcțional. Birocrația a pus pe stop acest proiect, dar veștile bune vor veni în curând”, au dezvăluit surse din MTS, potrivit Gazeta Sporturilor.

Lucrările la Bazinul Olimpia din Parcul Sub Arini ar fi trebui să înceapă în a doua jumătate a anului 2022, moment în care au fost depuse actele pentru obținerea avizului de securitate la incendiu. După ce mai multe luni de zile, proiectul nu a mai avansat din cauza problemelor birocratice, sibienii urmează să se bucure de Bazinul Olimpia modernizat în scurt timp.

Citește și: FOTO Bazinul Olimpia intră din nou în modernizare – Investiția este de peste opt milioane euro, iar lucrările încep la vară

Compania Națională de Investiții a alocat 130 de milioane de euro pentru construirea a 44 de bazine de înot pe întreg teritoriul României. Acestea sunt special dedicate uzului didactic, dar în afara orelor de program școlar pot fi utilizate de oricine. La Sibiu se va moderniza radical bazinul Olimpia, iar la Vaslui se va ridica un bazin olimpic.

Reporterul Ora de Sibiu l-a contactat pe directorul de la CSM Sibiu, Darius Mara, însă acesta s-a eschivat și nu a vrut sa dea detalii. „Vă rog să vă adresați direct la CNI prin care se derulează direct acest proiect”, spune Mara.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu