Problemele tinerilor din Sibiu care merg la psiholog - Anxietatea și depresia, cele mai întâlnite
Sursă foto: Totul despre mame

În ultima perioadă a crescut numărul tinerilor din Sibiu care apelează la psiholog. Printre cele mai întâlnite probleme cu care aceștia se confruntă se regăsesc anxietatea, depresia și bullying-ul. 

Pandemia a accentuat problemele cu care tinerii din Sibiu se confruntă, iar aceștia au devenit mult mai predispuși la problemele de socializare și relaționare cu ceilalți. „Depresia, anxietatea, diferite fobii legate de socializare, relaționare sunt cele mai întâlnite la tinerii din Sibiu. Au fost accentuate de perioada pandemiei de coronavirus. Și sunt accelerate de apropierea examenelor – de intrare la liceu, bac, de intrare la facultate. Se accentuează pe fondul însingurării, lipsei de comunicare cu cei apropiați” a spus Ioana Frunzescu, psiholog specialist în psihoterapie.

O altă problemă cu care se confruntă tinerii din Sibiu este bullying-ul. „Multe probleme pleacă din familie, depinde foarte mult și de cum este copilul. Copiii se confruntă cu probleme de agresivitate și anxietate care uneori pleacă din familie” a spus Ligia Ioana Corman, psiholog din Sibiu.

Citește și: Cazuri de bullying în școlile bune din Sibiu – Psiholog Iulia Ludoșan: „Totul pleacă din familie”

Problemele nu dispar de la sine 

Problemele de natură psihologică nu pot dispărea de la sine, ele necesită ajutor din partea unui specialist, iar dacă sunt ignorate cu timpul se pot agrava. În situația în care un copil se confruntă cu probleme de anxietate, depresie sau agresivitate, este recomandată intervenția unui psihoterapeut. 

„Aceste probleme NU dispar de la sine! Dar cel în cauză trebuie să conștientizeze nevoia de a primi ajutor și să se adreseze din proprie inițiativă la cabinetul unui psiholog, psihoterapeut” a mai spus Ioana Frunzescu.

Tinerii sunt mai deschiși pentru a merge la psiholog

Dacă până acum ceva timp în România exista stereotipul conform căruia „persoanele care merg la psiholog sunt nebune”, acum această reticență pentru psihologi a început să scadă. Tinerii au deveniți mai deschiși la ideea de a apela la ajutor specializat în momentele dificile din viață. „În ultimul timp, copii au început ei să vină la psiholog, sunt mult mai deschiși, chiar vin împreună cu familia din propria lor inițiativă” a spus Ioana Ligia.

Citește și: Criză de consilieri școlari în județul Sibiu – Doar un sfert din școli au posturile ocupate

 

 

 

Ultima oră